Herr Rosa mognar!

Iver går numera från klarhet till klarhet! Dels har jag hittat pusselbitarna i vår träning, dels tror jag han har mognat en del. Idag träffade vi Therese och Micke och upplägget var som ett jaktprov. Iver fick ett ”mini-prov”. Först ett sök med tre änder, sen tolling medan funktionärerna stod ute. Två enkelmarkeringar (änder) med skott (en kastare och en skytt) och till slut ett linjetag där det låg en and.

Han hade fin attityd! Lugn och fin och tyst. Söket gjorde han fint. Jaktfoten var riktigt bra. Tollingen behöver vi träna på, inte vill han hämta en boll när det luktar vilt… Jag ska byta tollingföremål och sen träna med funktionärer ute och vilt som störning.
Han satt fint på både skott och kast, inte en tendens att lyfta rumpan. Markerade bra, även den med dold nedslagsplats.
Linjetaget skulle jag ha gjort annorlunda, T tipsade mig att blåsa stopp och sen närsök. Jag trodde inte Iver var mogen för att sätta ihop det, men se det var han. Viltet kom in i alla fall, men det gick inte helt rakt.
Mycket glad över hans fina sinnesstämning, alla avlämningar var fina och han är verkligen viltspontan. Det vi måste träna är att han snabbt som busen kommer in med viltet, han grejade med någon and innan han kom in. Visst har vi saker kvar att träna på, men det var verkligen en glad överraskning idag! Kanske var det tack vare hans nya, rosa retrieverkoppel…?!

T och Lykka ville träna i par, så Keno fick rycka ut. Tja, för att inte träna jakt gick han väl skapligt. Lite dåliga upptag i början men det tog sig och han fixade ett fint linjetag på slutet där en duva låg. Sen finns det ju annat att putsa på…hehe.
Underbara, snälla Anette hade lagt ett spår till Keno under tiden, så det tog vi när jaktträningen var klar. Spåret låg 1,5 timmar, det låg 7 skogspinnar och det var 600 m långt. Han missade en pinne, fast där gick vi aldrig förbi… Jag får ta på mig det, det blev inte alls bra när han fick spåra i koppel. Ska ta lina nästa gång, fast ändå gå riktigt nära. Han blev lite frustrerad när kopplet var så kort, det gjorde att han inte spårade som han brukar. Men han spårade ändå hela spåret bra (förutom där vi tappade vid pinnen) och tog ju alla andra pinnar. Skönt att se att han tar skogspinnarna så bra nu!

I tisdags träffade vi Hanne, Lollo, Therese och Micke (minsann!) på Forshaga BK. Även där visade Iver vad mognad är. Han låg fint på en plats i fem minuter och fyra skott, utan godisskålen. Sen fick han göra budföring där det sköts i varje riktning och det gjorde han toppenbra! Så roligt! Hans övriga lydnad tränade vi själva, postion i fria följet, stå framför mig och kryp.
Keno fick kedja ihop fria följet, inkallning med stå och ligg och framåtsändande under kommendering. Fin attityd och momenten gick riktigt bra! Sen tränade vi själva fram till gruppen, stegen och uthopp.

Under veckan har Magnus byggt den nya garderoben och nu är det dags för mig att börja måla. Jag har också testat att jogga lite lätt, med fotstöd och korta sekvenser i taget. Ortopeden ”ordinerade” mig att testa var jag står.En underbar känsla och jag var så hinla glad! Men nu känns foten av mer igen så det får nog vänta lite till. Tyvärr…

Imorgon ska jag på instruktörsutbildning för Maria Brandel, ska bli intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.