Gegga!

Efter allt snöandet i måndags kom regnet. Och med regnet geggan… Nästan all snö försvann visserligen men där det inte ligger is är det gegga. Och det känns som om en hel del gegga finns inne i huset också. Blir lätt så med två hundar, två katter och två bönner… DET ÄR VÅR! HURRA!

I snövädret i måndags blev det i alla fall en långpromenad och sen lite inneträning för vovvarna. De fick backa i trappan, backa upp på trälådor och köra klossträning. Vi har inte tränat inne på hela vintern så det var kul att se att de kom ihåg allt.

Lydnadsträning med Therese och Lollo på tisdagen. Iver och jag fick hjälp med en plats med hundar, budföring och kommendering på linförigheten. Och det gick riktigt fint. Själva tränade vi sen en liten stund ingångar med apport, hoppa ut och Lollo kikade på krypet.
Keno fick agera ”plats-hund” och det gjorde han som vanligt ua. Sen kommenderade Lollo oss i fria följet och det blev riktigt bra! Hon blandade ff med läggande, inkallning, kryp mm i en härlig blandning, precis vad Keno behöver. Och vad bra han gick! På det en inkallning med ställande och sen framåtsändande. Han är så himla duktig pöjken, ska nog inte träna för mycket innan tävlingarna drar igång, känns som han går som bäst när vi inte tränat på ett tag… Han är ju momentsäker ändå.

Igår träffade vi Micke och Karin för lite jaktträning. Och mitt nya tänk fungerar än. Iver gjorde ett fint jobb med markeringar och två målområden. Vi höll till på ett kalhygge och markeringarna föll inte alltför långt från målområdet så det blev en svårighet som hundarna löste fint. Iver har fri tillgång till dummies numera och det har gjort att han inte alls är lika galen på dummies längre (tack Eva för det fina tipset!), han kan släppa dem och lämna dem och går därifrån till och med! Han har alltid velat göra ”inbrott” i dummyväskan men inte fått för mig men nu när han får göra det är det inte heller lika häftigt…
Keno fick göra ett uppskattat uppletande på kalhygget. Fyra saker låg ute och det var inte helt lätt men han fick in alla. Avslutade sen med en promenad i Molkom.

Idag blev det en fika med bästaste Magnus i vårsolen på altanen, första i år. Underbart!

 
Keno njöt att äntligen få ligga på sin favvo-plats på altanen igen.


Liksom Iver…

Sen drog vi iväg för att kolla in Molkoms senaste ”bygge”. Det blev en promenad på 4 km med hundarna i ”varga-land”. Häftigt att se den på så nära håll.


Och så här fint var det ikväll!

Måndag närmar sig då jag äntligen ska iväg med min fot igen. Jag har ständig värk i benet och ofta ont i foten. Det blir ingen skillnad om jag vilar eller belastar. Jag hoppas verkligen att jag kan få bra hjälp där, för det tar på krafterna att alltid ha ont och humöret blir också lite lidande ibland…

En kommentar till “Gegga!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.