Trotsar kylan…

Vaknade imorse av att det var lite kyligt inne. Kollade termometern och det var -18 ute så kanske inte så konstigt… Efter att ha tänt i kakelugnen blev det betydligt behagligare inne. Tog en lång, mysig frukost ihop med Magnus och njöt av att vara ledig. Sen bar det iväg ut! Och vi trotsade kylan rejält, vi var ute 3,5 timmar… Är jag bara rätt klädd tycker jag det är härligt väder ändå, kallt i och för sig, men med strålande sol som värmer är det skönt ändå!

Jag och grabbarna tog en långpromenad i skogen. Tillbaka hemma fick Iver hämta en and, det funkade bra idag när jag visade bollen innan han hämtade. Sist hade han en tendens att vilja springa åt ANDRA hållet med anden… Magnus fick hjälpa oss med en budföring där vi sköt på andra sträckan. Till nästa gång ska jag komma ihåg att bara träna sträckan från mig… Efter det förflyttade vi oss till skogen där M kastade enkla markeringar (inga dummies utan hundben och träapporter). Iver fick sitta länge och titta och sen tränade vi lydnad, fot, kryp, inkallning mm innan han fick hämta. Bakom oss hade jag lagt ut två dummies, som han på slutet fick hämta som belöning.
Vi avslutade med en plats i skogen med skott, där skytten stod snett framför Iver. Inte helt nöjd med den övningen, jag fick lite huvudbry…

Kenos tur. Jag läste elitreglerna här om kvällen och ooops! Jag fick se att jag helt missat några detaljer! Så det fick vi helt enkelt träna idag. Magnus stod bredvid eller framför oss och kommenderade sitt respektive ligg medan Keno satt fot hos mig. Keno lyssnade bara på mig, så duktig så. Bra inför platsliggningen. Sen fick M stå framför Keno när jag tränade fjärr, för det har vi ju inte heller tränat på… Jag bad M röra sig lite lätt för att störa och nog rörde han sig alltid! Väldigt mycket, hihi! Men Keno gjorde momentet klockrent, kul! Vi slutade med att M la ut vittringen, när jag hade vänt mig om (det har vi inte heller tränat, att jag vänt mig om). Nu var Keno tillbaka till det beteende han hade när vi började träna eliten, för några veckor sen. Han bara tog en. Vi fick göra om några gånger men till slut blev det rätt. Ja, inte kan jag klaga heller, han har ju inte fått lära sig det ordentligt och det är bara överhafsat. Och mer än så lär det inte bli tränat heller…

Själva tränade vi sen kon/apport, mer vittring, hopp/apport och ännu mer kon/apport. Det går riktigt bra men klockrent är det ju inte. Nästa helg är det dags och då ska vi bara ha kul. Inte kan man träna in momenten på bara några veckor (dessutom lite hafsigt) och sen hoppas på en etta…

Jag tog sen en tur över ängarna med hundarna tillsammans med pistolen. Sköt lite men tyckte ändå inte att jag får till det med Ivers träning. Keno, däremot, är så van så han går bakom mig (utan att jag sagt det) och sätter sig varje gång jag skjuter, sötnosen! Tänkte till lite (jo då, det händer), lät Keno gå in i huset, tog med mig en matskål med kattmat, pistolen och Iver förstås. Satte mig ute på gärdet, ställde ner skålen. Sen väntade jag på att Iver skulle bjuda på ett ligg. När han gjorde det fick han äta. Sen la jag på ett skott innan ”varsågod”. Vi tränade ganska länge och nu kändes det som att jag hittat en lösning. När Iver låg kunde jag även gå bakom honom och skjuta, min tanke var att pistolen ska bli lite av en Doogie-zen och jag tror det kommer att lyckas.

Det var trötta grabbar efter träning och promenad…

Nu ska jag pyssla lite här hemma, köpa ägg hos bonden och se några avsnitt av Macahan. Helglyx!

En kommentar till “Trotsar kylan…”

  1. Hej! Det är alltid lika trevligt med en liten hälsning från dig.
    Jag läser att du är lika flitig med träningen som vanligt, det gillar jag!
    Här blir det lite si och så med träningsfrekvensen nu när Tassa är så liten. Bruno har fått två dagar i veckan när jag har bestämt mig för att alltid träna några saker med honom. I övrigt är det väldigt mycket pyssel med Tassa och våran relation, så att den blir bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.