Snö, snö och mera snö!

Jag hade tänkt att lägga spår här hemma idag men gav faktiskt upp den tanken… Det har snöat hela dagen här och även sen några dagar tillbaka, så det är lite väl mycket snö för att spåra. Istället gick jag och vovvarna ner till isen på sjön och pulsade i snön norrut. Gick sen av isen och tog en annan väg hem, det blev en rejäl långpromenad i snöyran, härligt! Hemma igen fick Iver göra en plats med skott, för första gången med 9mm pistol, förut har vi bara tränat med 6mm. Mycket pga att min 9mm gått sönder, men också för att jag velat vänta lite med 9mm. Men nu har jag lånat en 9mm och ville prova. Och det gick jättebra, han låg så fint. Så roligt att det fungerar så bra att träna på det vis jag gör. Dags att introducera en annan skytt än jag nu…

Sen fick båda grabbarna träna på en ny grej, att hoppa med framtassarna på en stor matta (target) och sen frysa på den. Inte helt lätt, Iver förstod nog snabbast medan Keno fick klura lite mer eftersom han är lärd det momentet på ett annat sätt från början men han bjöd friskt på beteenden godingen och fick det rätt till sist.

Det har varit en riktig hemmadag idag med storstädning av huset, tvätt och en massa andra ”måsten”.

Torsdag, jaktträning ihop med Ulle. Iver gör fina framsteg med den träning vi gör, blandat med att få apportera andra saker än dummies. Kanske kommer vi att få allt på plats till slut. Keno fick göra ett uppletande i snön, myyycket uppskattat!

Igår slutade jag jobbet före Magnus så jag och vovvarna gick från Orrholmen ut till hunddagiset på Färjestad, det tog en timme. Där mötte Magnus upp oss och så tog vi en promenad i skogen på ytterligare en timme, sen var det skönt att slappa i soffan.

Imorgon blir det först stadgeträning, sen möte med stollarna och efter det lite träning. Trevlig söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.