Myror är gott…

Eller i alla fall dosorna som dom ska krypa in i… I alla fall om man heter Iver… Vi har nu flyttat till nya lokaler med jobbet och hundarna ”jobbade” både igår och idag. Idag var första gången i nya lokaler och det tog inte många minuter innan Iver hittat en leksak – en myrdosa. Inte bästa leksaken så den tog jag ju från honom. Sen lyckades han leta fram hur många som helst (vi visste inte att de fanns) och tyckte det var dagens höjdpunkt att ligga och knapra på dom. Som tur var gör han det ju inte helt ljudlöst så jag tror jag fick tag på dom innan han kommit in till själva giftet. Annars idag har Ivers uppgifter mest bestått av att tugga på flyttkartonger, bryta sig in i Maggans väska, bära på metallhyllor, vakta så inga spöken kommer in, tigga av Carola och lite annat smått och gott… Keno har bara apporterat microlock och försökt byta till sig lite mat…

Efter jobbet tog vi en rejäl promenad med Anette och alla pojkarna. Vi hade så himla mycket att prata om! Som vanligt!

Tisdag tränade jag och Mari i ridhuset. En bra träning där vi hjälpte varann med olika moment. Keno fick göra vittring, fjärr, kon/apport och rutan. Dessutom kommenderade Mari sitt och ligg där han inte skulle gå på hennes kommandon. Iver gjorde två platsliggningar tillsammans med Pippi och fick sen gå fot nära flera apportbockar som låg på backen, träna inkallning tätt förbi koner och träna kryp och framförgående. Vi avslutade sen med budföring.

PW och styrketräning blev det på onsdagen och igår träffade vi Ulle och Mari för att träna stadga med juniorerna. Jag blev impad av Iver som skötte sig väldigt bra! Säkert mycket tack vare nytt träningstänk (tack Eva!) och att det är tredje gången vi tränar så här. Visst, det behövs mer träning men jag kunde se en klar förbättring från förra gången och det visar ju att träningen ger resultat.

4 reaktioner till “Myror är gott…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.