Bruks och jakt.

Efter två månader av lydnadsträning är jag nu sugen på att börja träna bruksmoment och liter mer jakt igen. Så i måndags la jag ut dummies och hundben på fyra olika målområden här hemma. Sen gick jag och vovvarna en promenad på drygt en timme. Tillbaka hemma fick de växla mellan att hämta och sitta passiva. Iver tränade långa, raka linjetag medan Keno fick både raka och dirigering åt höger/vänster. De skötte sig väldigt bra och Iver hade inga problem att springa rakt.

Igår blev det lite blandad träning. Först var jag och Iver med när Therese och Micke tränade jakt. Under tiden som dom skickade på linjetag, kastade markeringar och sköt fick Iver vara passiv varvat med jaktfot, kryp, sitt/ligg, inkallningar och hämtning av någon enstaka dummy. Mycket nöjd med killen! Vi gick sen tillbaka till bilen där Iver fick ligga plats när jag sköt. Sen jag klurade ut hur jag skulle träna just plats med skott med Iver går det jättebra. Så kul!

Vidare sen till klubben för att träna lydnad med Hanne. Nu var det Kenos tur att träna. Han fick göra ingång på plan och fritt följ med kommendering och jag fick till precis den träningen jag ville. Sen tränade vi själva inkallning med stå, framåtsändande, kryp, skall/tyst och hopp.

Idag fick grabbarna en kvarts effektiv träning var… Keno tränade framåtsändande, ingångar, metallen, tungen och kryp. Iver tränade linförighet med tyngdpunkt på positionsträning och det gjorde han riktigt fint. Ingångar, kryp och läggande tränade vi också. Sen belönade han sig själv genom att dra iväg med först metallapporten och sen tungen och sprang varv på varv… Härligt det är att träna bruks igen!
Efter promenaden fick Iver återigen träna plats med skott och det gick bra, känns som att vi är på rätt väg, skönt!

2 reaktioner till “Bruks och jakt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.