Svåra beslut.

Det har varit mycket funderande fram och tillbaka. Det är dags att byta bort fina Snobben mot något nyare. Ok, han är en 06:a så han är inte så gammal men när man bor på landet och pendlar mycket tickar milen på så nu är det dags. Vi har återigen kollat lite bilar men det är inte helt lätt. Drömmen är ju en AWD med lite högre markfrigång. Men att få ihop det med låg bränsleförbrukning är inte helt lätt. Sen ska man väga in skatt, försäkring, miljö med mera. Jag har insett att jag nog får ge avkall på AWD och markfrigången för att få den snåla bil jag vill ha. Just nu är det V50, miljödiesel, 2011 som är intressant. Vi får se var det slutar…

Ett annat beslut som är taget, och genomfört, är att Iver är kastrerad. Jag är väldigt glad att jag har fina vänner och uppfödare som alltid finns till hands när jag vill stöta och blöta. För hunden är det nog inte en sån stor sak, men jag kände det lite som ett nederlag, som att jag var en dålig hundägare, men efter att ha fått prata av mig känner jag nu att det var helt rätt beslut. Iver kommer att få ett härligt tävlingsliv, även om han tyvärr inte kommer att kunna bli pappa. Såret läker fint och han bryr sig knappt om det så han behöver bara ha krage på natten. Och han är pigg och glad.

Veckan har varit lite lugnare än vanligt pga Ivers ingrepp. Måndag blev det bara en lugn hemmakväll. Tisdag tränade jag och Keno i ridhuset med Hanne. Och tack vare Hanne fick vi till bra vittringsträning. Tack!

Igår kikade jag och Magnus på bilar, innan jag åkte till Kristinehamn och höll tävlingslydnadskurs. Tänk vilka fina framsteg dom gör, det är extra roligt att få vara instruktör för ett sånt duktigt gäng! Mina egna hundar fick långprommis med Magnus, själv hann jag knappt träffa dom…

Ikväll fick både Keno och Iver träna i ridhuset. Keno gör fina framsteg i lydnaden och fixade idag kon/ruta, kon/apport, fjärren, fria följet och vittringen fint! Det finns kvar att träna på men jag har anmält oss till en elittävling nu i alla fall. Det blir endast tre månaders träning av elitmomenten så något första pris är det inte tal om, men en trevlig tävling ska vi ha!

Keno fick också träna kryp och framåtsändande, något vi lagt åt sidan ett tag nu. Och det funkade bra, lite väl glad på framåtsändandet men det ska man väl knappast klaga på…?!

Iver fick träna lite lugnare moment och körde linförighet, framförgående, apportering och platsliggning. Det märks att han varit i vila några dagar, han var ruskigt pigg! Men gjorde sina moment fint, det han ska träna mer på är att pausa mer, det har jag varit lite dålig på…

Imorgon ska vi kolla bilar igen och helgen innehåller både lydnads- och spårträning!

3 reaktioner till “Svåra beslut.”

  1. Åh känner mig också lite kluven för att kastrera Kenai, hans ena kula har ju fortfarande inte trillat ner! Känns lite tråkigt. Men eftersom det är en hälsorisk är det ju givet att göra det (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.