Spår!

Idag blev det en sån där härlig skogsdag med goda vänner! Anna la spår till Keno, det var 1 km långt, med 5+1 skogspinnar och slutet var en kaninboll. Det hade legat i nästan tre timmar. Jag imponeras nästan varje gång av hur han med den farten ändå kan ha näsan på och full kontroll… Jag håller visserligen emot i linan och bestämmer farten, men när han startar efter en pinne tex, galopperar han ju… Och har ändå full koll. Han spårade jättefint idag, det var ett trixigt spår, Anna hade gjort en hel del klurigheter, precis som det ska va. Och det bästa av allt var att han plockade ALLA skogspinnar! Å, det gjorde mig så himla glad! Vi har ju tränat med det några gånger bara än så länge och i början tyckte han det var sådär, han ville ju ha sina vanliga, älskade pinnar… Men idag var dom toppen att apportera in! Kul!

Pernilla la Ivers spår, det var ca 500 meter långt med sex pinnar. Det hade legat drygt två timmar. Iver tog sig an spåret bra, lite vingligt på några ställen där det hade gått andra parallellt, nära spåret, det är något han behöver mer träning på. Han missade två pinnar (han gick bredvid spåret då) men annars spårade han bra och hittade resten av pinnarna fint. Det fina idag var att när han tappade spåret på ett ställe, ringade han fint tillbaka igen, trevligt att se!

Iver fick också ett dummysök tillsammans med Doris. Det gjorde han bra, sökte fint och fixade att sitta passiv när Doris körde. Efter det kastade P några dummiesar som jag själv hämtade. Iver sitter stadigt kvar men tycker det är jobbigt när jag går och hämtar. Han fick istället nåt enstaka bakåt-jobb.

När alla hade åkt hem sköt jag några skott när Iver låg plats. Idag kändes han lugnare och låg ”tyngre”.

Hemma igen städade jag ur Snobben, han ska in för granskning imorgon och vi ska låna hem en V50 istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.