Massor av motion!

Helgen har gått i motinens tecken. Lördag morgon började med tidig uppstigning för att dra till Väse på älgjakt. Jag, Ulle och hundarna gick i drevet medan Magnus mfl satt på passen. Keno och Iver var helt skogstokiga då vi fick upp färska spår av en ko och en kalv som de följde. Att samtidigt ta sig genom all tjock sly, klättra över träd och stubbar och på samma gång ha två hundar i draglinor… Ja, det gick undan! Och några vurpor blev det efter vägen. Tyvärr slapp kalven undan (fast tur för den) men det var himla kul och spännande ändå.

Efter jakten tränade jag och Ulle juniorerna. De fick träna stadga och vi gjorde en massa saker för att utmana dom. En jättebra träning som avslutades med några långa markeringar för dom båda.

Hemma igen släppte jag av la familia och åkte ner till byn och styrketränade. På kvällen var Magnus på hockey och jag och vovvarna var hos Ulle och käkade mat.

Igår började dagen med städning av huset och sen la jag ett spår. Jag gick en timme och det blev 3 km långt. Det var ganska jobbig terräng, det kändes i benen. Sen fick Iver träna stadga där han fick gå jaktfot under tiden Magnus kastade dummies eller sköt skott en bit bort. Det gjorde han bra, fast vi behöver mycket sån träning. Iver fick avsluta med att hämta in två änder och det gjorde han hur bra som helst!

Sen dök Mari med hundar upp och det var dags att gå det långa spåret. Keno, trolla och Pippi fick gå med samtidigt. En hund spårade och de andra gick bakom (och spårade förstås ändå). Varje hund fick  fyra pinnar var och vi bytte hund efter varje pinne. Alla hundarna fixade det hur bra som helst och Keno tog alla sina skogspinnar! Riktigt kul var det! Det tog drygt en timme att gå spåret. Under tiden vi gick spåret var Magnus och Iver med Therese och Jimmy ut med alla hundar i skogen.

Efter all träning och motion blev det lite fika och sen vila innan det var dags för bastu i byn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.