Besök igen!


Vackra, mysiga och härliga fröken Pippi är på besök igen! Och ingen är väl gladare än grabbarna… Katterna är väl lite mindre förtjusta då hon inte kan låta bli att jaga dom ibland. Fast bara ibland, för det mesta är hon jätteduktig med dom. Pippi stannar bara över helgen denna gången men kanske är hon snart tillbaka här igen på ett längre besök… Trevligt att ha henne här!

Det var härligt med en ledig, ”röd” fredag igår! Vi träffade Micke och Anna för lite jaktträning. Allra först fick alla hundar hämta varsinn kråka. Iver har inte tränat med vilt på länge men det satt i. Fint upptag och grepp och bar hela vägen hem. Sen stod vi i en ”trekant” och kastade dummies åt varandra. Den övningen är bra, eftersom hundarna får både jobba och vara passiva. Iver fick nergrävda dummies på sina markeringar. Och trots det och trots långa sträckor fot mellan och att jag skickade från ny plats spikade han dom. Ja, markera kan den lille, trots minimalt med träning på det. Bara att konstatera, det mesta i själva momenten i NKL kan han, det är det runt omkring vi måste lägga ner ännu mer tid på. Han har inte alls samma stadga när det är andra med, när vi tränar själva (och det gör vi ju för det mesta) sitter han som gjuten… Vi brukar alltid ha lite prat efter övningarna och vi kom fram till bra saker som vi ska träna mycket fram över. Vi avslutade med långa linjetag och där skötte han sig bra, lille Iver. Dock på sista skicket fick jag hjälpa honom, då hade störningen innan varit så stor att han tappat fokus.

Efter träning tiggde jag till mig lunch hos mamma och pappa och sen dök Mari, Anders och hans bror upp, och vi tog en promenad med alla hundar. Pippi fick sen som sagt följa med oss hem.

Hemma igen var det Kenos tur att träna. Vitttring, kon/ rutan, kon/apport och fjärr blev det. Och han skötte det fint, fast vittringen strulade, får ta Hanne till hjälp igen…

Idag var det dags att provköra bilar. Det är dags att byta bil… Å, vad svårt det är! Det är mycket som ska klaffa, priset, förbrukning, miljö, skatt, försäkring, AWD, komfort mm mm… Vi fastnade i alla fall för VW Tiguan men har inte alls bestämt oss än. Efter lunch på stan och besök på flera bilaffärer åkte vi hem till hundarna och tog en promenad med dom.

Lyckades fånga Pippi på bild:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.