Störande träning!

Ett helt år äldre har jag hunnit bli… Det galopperar på mot 40… Konstigt, när jag var 20 år trodde jag att jag skulle vara halvdöd vid 40 men jag känner ingen skillnad liksom. Okej, mer livserfarenhet och mer skinn på näsan har jag förstås men annars känner jag mig ”som vanligt”. Jag märker det mest på att folk i min omgivning blir äldre, endast ett eller två besök om året från föräldrarna numera, som bara bor tre mil bort, visar på att åren sätter sina spår även hos dom. Fast tittar jag på gamla kort där jag är med så inser jag ju att även jag ser mycket äldre ut nu än för bara 5-6 år sen…

Födelsedagen firades ju redan helgen innan så i måndags blev det bara ett snabbt besök hos svärmor/far, efter långpromenad med vovvarna.

I det riktigt vidriga vädret på tisdagen tog jag och hundarna först en promenad och sen tränade vi lydnad ihop med Therese. Keno tränar på med elitmomenten och det går snabbt framåt, snabbare än jag hade trott. Iver gjorde bra lägremoment och jobbade på bra med Lykka tränades nära bredvid. Efter träning tog jag en långfika hemma hos Mari, trevligt!!!

På jobbet fick vi hjälp av Keno och Iver på onsdagen. Det blir verkligen en helt annan stämning när dom är där och dom livar upp hela stället. Inga problem att få personer att följa med ut och gå, som i vanliga fall inte skulle gå ett steg extra. Efter jobbet hann vi med promenad och lite lydnadsträning innan vi åkte till Kristinehamn där jag skulle hålla tävlingslydnadskurs. Mycket trevliga kursdeltagare och hundar, kommer att bli en rolig kurs!

Äntligen träff med Anette på torsdagen, det var så himla längesen vi träffades! En rejäl promenad fick det bli och en massa prat förstås! En titt i hennes nya lya hann jag med också och den var himla mysig och hemtrevlig! På kvällen drog jag och Hanne igång vår vinterträning i Molkoms ridhus igen. Å, det var så himla kul! Det är verkligen super att ha en träningskompis som är lika tokig som jag själv när det kommer till störningar! Det står rutor högt och lågt när vi tränar och det ligger apportbockar ute, liksom hinder, vittringspinnar med mera. Och sen tränar vi tätt ihop ibland, kallar in en hund i taget osv, kan inte bli bättre träning för Juniorerna!

Magnus jobbade extra igår så då passade det bra med träning inne i hallen i Kristinehamn. Vi var fyra stycken som körde så vi tränade tätt och det var gott om störningar så det blev himla bra träning! Keno tränade på rutan, konen, fjärr, ”Z”, långa pass fria följ, hopp / apport och sen tränade vi lite HTM / freestyle när vi hade hjälp av Helens proffsiga ögon. Iver är jag impad av som fixade all den där störningen otroligt bra!!! Han fick ligga plats när de andra sprang och lekte med pipisar, han gick ff väldigt tätt de andra hundarna, ja, han var helt sanslöst duktig! Och vi fick ett genombrott i krypet, han kunde krypa flera steg nu, härligt! Efter träningen blev det fika och en massa trevligt prat innan jag och grabbarna tog en promenad, handlade och åkte hemåt. Hemma blev det storstädning av huset och så gjorde jag några sorters julgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.