Röda s-tollare firar jul…


Mammas fina!!!

Japp, i söndags träffades Värmlandsstöllarna hemma hos Kerstin och Bengt. De hade fixat så himla bra! Först fick alla hundar hämta paket på ett linjetag. Mina stackars grabbar som bara tränat nergrävda dummies sista tiden ägnade ju förstås inte de små, platta paketen en tanke, än mindre en blick… Själva linjetagen gick prima men sen fick jag visa vad det faktiskt var dom skulle hämta…

Nästa moment var en markering med ett paket. Det här fick bara en hund i varje familj göra, så Keno fick ta den. Och det gjorde han fint, fast när han nästan var framme hos mig med det kunde han inte hålla sig utan var tvungen att skaka lite på paketet… Öppna paket är nåt av det bästa han vet…

Sen blev det korvgrillning och lite förarlekar. Mycket trevligt!

Jag gick sen iväg och tränade lite själv och för att göra en lång historia kort så kan jag väl säga att Iver visade inte sin bästa sida direkt, utan det blev till att vara passiv för hans del. Vilket resulterade i mer träning för Keno och det hade inte han något emot. När träffen var slut gick jag en promenad. Stannade sen till på ett annat ställe och tränade igen och den här gången var Iver nästan en ängel… Jag varvade hundarna (en satt passiv) som fick gå på ett ganska stort sök och ett långt, krångligt linjetag med nergrävda bollar. Pojkarna var riktigt duktiga.

Som vanligt bastu med grannkärringarna på kvällen. Och eftersom jag numera styrketränar tre gånger i veckan hann jag med ett pass innan bastun…


Första paketet bärgat!


Tessie och Maria.


Mari och Pippi in action!


Hmmm… Föraren får nog inga stilpoäng… Men fart på Iver i alla fall…


Shiela var den enda som fattade vad som menades med paketapportering!


Inget är som väntans tider…


Kerstin och Snoddas i en stilstudie!


Berra kunde också apportera paket!


Träffens näst yngsta deltagare – Arvid!

Igår kväll käkade vi julbord med jobbet. Jag är ingen stor vän av julmat men det är himla mysigt och roligt att träffas utanför jobbet!

Idag då… Träffade Hanne på Karlstad BK och tränade lydnad. Jag insåg att Keno faktiskt kan det mesta i elitlydnaden utan att jag tränat det. Som Hanne sa: ”han är ju så bra grundtränad så han kan det mesta redan”. Tja…kanske det… Kul är det i alla fall att fixa med lite andra moment. Iver fick träna lägre moment och han var på G. Gjorde fina moment, till och med krypet går riktigt bra nu, fast vi hade störning av Hanne och Gibson som tränade nära, och utställda koner (jag gör det medvetet eftersom Iver är så intresserad av dom). På hemvägen blev det ett stopp i byn för lite styrketräning.

En kommentar till “Röda s-tollare firar jul…”

  1. Hej!
    Jag ser att ni har lika lite snö som vi. Nu vill jag att det blir vitt ute!
    Den andra januari flyger jag tur och retur Munchen och hämtar hem vår blivande valp. Det känns konstigt att få träffa henne allra första gången på flygplatsen, men det bästa är att Ute väljer valp till mig.
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.