Ett bra avslut!

Min tanke är att ta lite ledigt från jaktträningen i några veckor för att istället satsa på brukslydnaden och spår. Jag har svårt att hinna med att träna allt och nu har vi kört ganska intensivt med vissa bitar i jakten en tid så nu passar det bra att Iver får smälta allt. Så idag ville jag testa av Iver lite innan vilan… Therese fick lägga ut linjetag och sen stå ute redan när vi gick jaktfot dit. T kastade en markering. Sen tog vi linjetaget och sist ett sök. Medan T la ut söket tollade vi en kort stund. Allt var med änder.

Hur gick det då? Riktigt bra! Jaktfoten med koppel gick så där. När vi närmade oss kopplade jag lös honom och då gick han fint. Märks att vi aldrig tränar med koppel… Markeringen tog han fint. Vände sen och tog linjetaget. Han gick bara halvvägs ut, sökte sig sen ut så det blev inte spikrakt men han kom snabbt ut, hittade och kom in. På tollingen var han lugn och fin, han ville springa efter T en gång (som la ut söket) men annars funkade det fint. Söket var ganska djupt. Han tog sig ut fint, hittade alla fyra. Kul att se hans fina attityd och att han inte hade några startljud. Han är spontan på viltet. Det vi behöver träna är att han griper snabbt men sen kan han släppa efter några meter, kolla viltet och greja lite. Med inkallningssignal fick vi bort problemet. Jag är egentligen emot att kalla in men i det här stadiet får jag nog göra det några gånger till, plus fortsätta ha en superbelöning hos mig. Känns som att Iver verkligen är på G! Efter lite vila kanske mer har ramlat på plats och mognat…

Keno fick träna lydnad han! Det känns ju så himla kul nu när vi börjat med lite nytt! Och han är snabblärd den pöjken! Idag kunde han konen på hela avståndet, springa till rutan när jag skickade från konen (alltså snett) från halva sträckan och gjorde fin-fina skiften i fjärren utan att röra sig framåt! Han brukar ju röra sig fram från stå till sitt och jag har ju inte lärt in det grundligt då vi bara ramlat genom lydnaden så vi har tränat just stå-sitt några gånger och nu funkade det alltså. Mammas pöjk!

Efter träning och promenad blev det några timmar på stan med Therese. Så mysigt att göra nåt ”icke-hundigt” ihop och prata om allt möjligt! Några julklappar blev handlade också.

Igår tog jag och vovvarna en långpromenad i Molkom och efter det fick båda träna lite. Iver tränade stadga, linjetag och närsök och att ”inte-byta-dummy”. Keno tränade på konen, rutan, fjärren och dirigeringsapporteringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.