Träna elitmoment?

Känns lite sorgligt att det var sista gången på tävlingslydnadskursen i måndags. Det har varit otroligt duktiga och ambitiösa kursare! Fast de flesta ska fortsätta att gå för mig på nästa kurs som startar om en månad så jag får följa dom ett tag till, som tur är!

Igår träffade jag A-C och Maria på Forshaga Bk för lite träning. Jasg var lite tidig så Iver fick ett kort pass med träning av fritt följ, svängar och vändningar och ingångar med apporten innan de andra dök upp. Hans nästa pass blev budföring med skott, som gick mycket bättre än förra gången, ävern om det finns myclet kvar att träna på… Sen tränade vi stadga  när vi blev kommenderade i inkallningen och hoppet och han var så stadig! Härligt! Vi avslutade med att de fick kika på Ivers kryp och det ser bra ut, han har kommit riktigt långt i den träningen. Nu får vi så smått öka på längden för han har en bra krypteknik nu.

När de andra åkte hem fick Keno komma ut och träna också. Och det var sååå kul! Vi testade dirigeringsapporteringen för första gången. Jag la ut alla apporter på en gång, ställde Keno 5 meter från dom och jag backade 10 meter från Keno. Sen tränade vi både höger, vänster och rakt bakåt (mitten). Och det var inga som helst problem, det där fixar han lätt. Han har ju tränat mycket sånt i jakten. Efter det testade vi ”Z”, fast jag vet inte riktigt hur den ska se ut så vi gjorde nån egen variant så länge… Och det fixade han klockrent! Pöjken! Lite fjärr efter det, jag gick ut på fullt avstånd och Keno hade en leksak bakom sig. Och jag är faktiskt lite impad – han gjorde jättefina skiften! Han rörde sig lite grand framåt men inte alls så mycket som jag trodde han skulle göra… Vi avslutade med en inkallning med stå och ligg, som han gjorde super och till sist stegen, soom han också gjorde felfritt. Vi kanske helt enkelt inte ska träna in lydnadseliten utan bara gå ut och tävla den…hehe?! Fast jag tror inte konen och rutan funkar… Och har ingen aning om han kommer ihåg vittringen…??

Ikväll tog vi en skön promenad med Therese och vovvar i skogen. Med pannlampor och bling-bling på hundarna funkade det fint i mörkret. Ingen träning idag men imorgon ska vi träna lite jakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.