Ömsom vin, ömsom vatten…

 

Iver stod för en hel del vin i alla fall, när det gäller Keno var det bara vatten. Eller nej förresten, det var en skvätt vin också… Och lite senare blev det nog champagne minsann!

Jag pratar om dagens starter på WT. Iver var först ut (Nkl):
Ruta 1: två enkla markeringar med skott. Iver satt och kikade på 20 hundar som var före. När det var hans tur drog han som en avlöning på första kastet… Nummer två satt han fint och väntade och spikade markeringen.
Ruta 2: Skicka till angivet område. Iver har inte ens börjat inlärningen av höger och vänster än, så jag hade is i magen och väntade och hoppades han skulle gå rätt… Inte mycket att klaga på där, han gjorde det fint.
Ruta 3: Dirigering. Fixade han fin-fint!
Ruta 4: Walk-up. Där visste jag ju att vi skulle misslyckas eftersom han tappat sin stadga, men trodde väl inte riktigt han skulle bete sig illa… Jag valde att inte låta honom hämta alls. Dock blev det en bra träning att bara gå med i walk-upen.
Ruta 5: Närsök. Innan vi gick in i den rutan somnade Iver bredvid mig. Han hade varit ute i 4 timmar och han var sååå trött! När det var vår tur jobbade han jättebra, hittade två ganska snabbt. När han letat en stund efter den tredje och sista bröt jag. Han jobbade bra men blev trött i mössan och jag ville inte tjata på honom.

Nöjd med liten Iver som för första gången fick skott i sin träning, det var skott i nästan alla rutor. Och det sköt runt oss hela dagen. Han hade fin avkoppling mellan rutorna. Det som gick dåligt är det som jag vet är den svaga länken just nu… Hoppas vi hittar en lösning på det…

Keno då… Ja, Keno, vad ska man säga… Roligt har han i alla fall…(Ekl).
Ruta 1: Trippelmarkeringar. Keno blev inkastad då jag fick ge Iver till Therese och springa till rutan med Keno. Men det är ingen ursäkt, han ska fixa det! Han var alldeles för på, ”gnölade” redan när de kastade. Hittade de två på högra sidan ganska fort. Den vänstra fick vi inte in. Han hade nog inte riktigt kvar den i minnet och när jag dirigerade kom det ett skott till vänster om oss precis när jag sa ”vänster” vilket gjorde att han trodde skottet var hans… Tiden gick ut…
Ruta 2: Dirigering över ett högt fårstängsel. Avstod den rutan då Keno aldrig hoppat över nåt sånt där, var rädd han skulle braka rakt igenom och slå ihjäl sig… Kanonkulan har inga skrupler…
Ruta 3: Dirigering. Det är här hans vinskvätt kommer in! Åh, han gjorde det sååå bra! Och det var en svår dirigering, säkert 100 m, genom ett brett dike (20 m brett kanske?), över på andra sidan och snett utåt. Han lyssnade fint på mina tecken / signaler.
Ruta 4: Walk-up. Keno betedde sig illa! Riktigt illa! Försökte tom knalla på en markering. Vi hade både markering och dirigering. Han tog in sin markering (efter att den andra hunden tagit sin dir först) men på nästa kast (den andra hundens markering) såg jag inte var den landade då han höll på att knalla, vilket gjorde att jag skickade honom för nära den när jag skulle dirigera ut honom, så han tog markeringen istället. Jag blåste ju inte stopp heller då jag inte visste att den låg där. Förarfel men mest hundfel…
Ruta 5: Närsök. Det var långt från det ställe vi skickade från till själva närsöket. Keno lyssnade fint på mina signaler och hittade två. Nöjd med pöjken där.

Inte alls nöjd med Keno idag, det var inte alls kul att se honom så här… Några ljusa stunder hade vi men han kan så mycket bättre.
Desto roligare var det att mitt älgjaktlag ringde ut Ulle och mig på eftersök. Både Mio och Keno fick spåra och det gjorde de hur bra som helst! Älgen sköts och två överlyckliga, superduktiga spårhundar fick äntligen slita och dra i den döda älgen! Å, inget kan ersätta känslan vid ett skarpt eftersök där hunden lyckas!! Det är där champagnen kommer in!!!

Igår var jag och Magnus på julmarknad i Mårbacka efter jobbet. Så himla mysigt att gå runt där och kika och handla lite. Vi fick med oss lite ost, några tomtar och te hem.

3 reaktioner till “Ömsom vin, ömsom vatten…”

  1. Förstår känslan med en överladdad hund 😉 men hellre det än tvärtom tycker jag! Träna på bara, ni har ju faktiskt kommit väldigt långt 🙂

  2. Piri fick lära sig hopp över fårstängsel i våras på SSRK kursen i Fliken. Mycket mysko i början med sen klarade hon det galant! Kommer säkert Keno att göra också med lite träning…
    //tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.