Mörkerspår för junior!

”Lydnadsligan” sågs som vanligt idag! Iver har ju vilat en tid från lydnaden och det har gjort gott! Idag tränade vi en hel del stadga, då det ”fallit bort” i en del annan träning… Vi började med kommendering på inkallningen, det ryckte lite i honom men han satt. Sen kommendering åt olika håll på hoppet, han gjorde nån ansats men annars satt han bra. Lite fritt följ med kommendering fast jag ”lydde” inte utan det var bara ”bakgrundsmusik” och det gjorde Iver jättebra! Han höll bra position och hade som vanligt trevlig fokus.Vi kikade lite på detaljer och jag fick lite tips på helt om svängarna, som vi inte tränat så mycket på än. Vi avslutade med ingångar med apporten. Det är fortfarande svårt, han gör inte samma ingång när han har apporten i munnen som utan, finns lite kvar att peta i där innan det är perfekt…

När alla hundar kört ett varv testade vi budföring med skott för första gången. Och ja… DÄR har vi en del att träna på! Han har mycket intresse för skytten… Fast jag hoppas att det går som med det mesta med Iver, bara han förstår sambandet brukar det gå fort. Och det är några månader kvar till april…

Det var inte Kenos träningsdag idag, hanns inte riktigt med… Men 10 minuters träning blev det i alla fall. Han fick träna lite fritt följ i alla möjliga hastigheter och sen tränade vi på konen igen. Jo, ni läser rätt, vi kikar lite på elitlydnaden nu… Men tasstarget verkar inte funka så bra, det funkar bäst att shejpa honom att ställa sig bakom konen, på rätt ställe. Så jag tror vi fortsätter så…

På väg till träningen la jag ett spår till Iver men tiden gick så fort när vi tränade, så det var beckmörkt när det var dags att ta det och det hade legat 2 timmar och 45 minuter, så gammalt spår har han aldrig gått. Spåret började på ett kalhygge och det låg en del vinklar ute på det, sen över ett platt plan och sen in i skogen igen. Fem pinnar låg ute och det var mycket vinklar i spåret. Då jag inte hade planerat mörkerspår hade jag ingen lampa med mig så vi fick helt enkelt gå i mörkret och hoppas på att jag inte skulle slå mig gul och blå… Iver spårade sååååå bra! Jag är riktigt impad av honom, så kul!!! Han fixade alla svårigheter jättebra och hittade alla pinnar. Kanske kommer han att gå i farsans fotspår??

En kommentar till “Mörkerspår för junior!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.