Hundhelg!

Fredagen fick vi fint besök här i Näs! Keno-dottern Vilja dök upp med matte Pernilla och ”syrran” Doris. Vi tog först en rejäl promenad med alla jyckarna och sen blev det mat, fika och en massa trevligt prat! Tiden bara flög iväg, det går fort när man har trevligt sällskap och mycket att prata om! Jag hade laddat batteriet i kameran för att kunna ta kort men tyvärr glömt att tömma den på kort så den var lite seg så det blev inte så många bra kort…


Vilja och Iver leker…


En suddig Vilja på väg att göra en ”attack”.


Pernilla, pappa Keno och Vilja.


Fina Vilja!


Vilja igen…


Verkar vara ett seriöst samtal…


Finaste Doris hittade en bra plats i soffan!

Igår blev det en heldag ute för oss alla! Magnus var i Bengtsfors och jagade hela dagen, medan jag och grabbarna mötte upp Maud, Mari, Ulle och Agneta i spårskogen. Och vilken dag det blev!!! Keno och Mio fick ett sånt där snurrigt, svårt, krångligt spår igen som de löste galant! Spåret var 1 km långt och liggtiden blev nog drygt två timmar. De spårade bitvis bara med 4 meters mellanrum från varandra och de såg inte ens varann… Vi hade korsat varandras spår flera gånger och det löste de galant! Vilka spårhundar!!! Jag är så stolt över att Keno fixar såna här riktigt svåra spår! Han hittade sina tre pinnar och leksaken, markerade en skogspinne men struntade i de andra två, de är verkligen inte på rätt plats för honom. Men så har vi ju precis börjat träna med dom också…

Till Iver hade Maud lagt ett toppenbra spår! Det var 1,1 km långt, det längsta Iver nånsin gått, med 6 pinnar och många vinklar som alla var markerade. Spåret låg lite drygt en timme. Och wow!!! Jag är riktigt impad! Han spårade som en dröm! Lugnt och metodiskt, hittade alla pinnar, tog alla vinklar utan två klockrent! Han ringade lite i de två vinklarna men löste dom också helt själv. Innan slutpinnen kunde jag se att han började bli lite trött i knoppen men fixade ändå att spåra klart! Vilken stjärna han håller på att bli i spåret!

Förutom spår blev det trevligt prat, fika, några grillade korvar, och en kort promenad med Mari där alla hundarna fick busa runt, uppskattat av de två juniorerna! Iver fick också en ensam, kort promenad där jag sköt några skott, gick väldigt bra!

Åkte sen hem till mamma och pappa en stund innan jag lämnade hundarna där och fortsatte hem till Mari. Där blev det bad i tunnan med Mari, Ulle och Anette och efter det middag. Supertrevlig kväll!

Idag då… Ja, idag tog jag och Magnus med oss vovvarna på en 2-timmars tur med fika i Acksjön. Sååå skönt att få gå både uppför och nerför och bli riktigt svett! Hemma igen fick Iver träna gripanden på en and och det gick fin-fint! Spontan på vilt har han ju varit hela tiden men haft svårt att greppa anden men efter lite träning börjar det funka fint!

Nu ska vi slappa i soffan med ett SOA-avsnitt och choklad!

En kommentar till “Hundhelg!”

  1. Lät ju som ni haft en toppen helg! och de blev några bilder i alla fall, så ledsen kameran va… Kul!
    Får vi göra om, kanske i dags ljus så va kan träna lite oxå 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.