Back to basic…

Det är lätt att glömma att Iver precis kommit ur valpvaggan… Fast senaste tiden har det märkts att han fortfarande är ung… Vi har fått backat lite i träningen när det gäller jakten. Hans fina stadga med våra övningar som vi tränat massor på och som brukar sitta som ett smäck, det är bortblåst ibland… Så nu har jag backat till lättare övningar med mindre störningar och där hittade jag en nivå som han klarade av.

Igår träffade vi Maria och Tessie för lite träning. Först fick Iver göra ett litet närsök med 6 dummies och ett linjetag. Allt var dolt för honom, dvs han var inte med och la ut det. Han hade en fin attityd och gick bra fot fram. Söket gjorde han finemang och likaså linjetaget. Sen gick vi ut på åkern och så gjorde vi en liten mini-walk-up. Ganska bra fotgående men han drog på flera kast så vi fick reducera till små, lätta kast. Jag hämtade de flesta dummiesarna själv. Jag gillade Ivers lugna och fina sinnesstämning dock.

När Tessie gjorde sin walk-up fick Keno gå med mig när jag kastade. Sen fick han två långa linjetag. När Maria åkt hem tog vi en promenad där jag sköt lite under tiden.

Efter jobbet idag kastade Magnus dummies i vår stadga-övning. Det var svårt idag med, så vi gjorde om det till små enkla kast och då gick det riktigt bra. Idag kände jag också att han, efter att ha knallat några gånger, kom på hur den här övningen går till och då var han kanonsnabb in vid min sida igen. För väljer han inte att sitta vid min vänstra sida, kommer det inte att bli någon övning. Så det kändes bra idag, han kompå  sig och tänkte efter.

Efter den korta träningen åkte jag ner till Molkom med hundarna och gick en promenad, skönt att gå där det är ljust! Keno fick träna ett helt nytt moment – konen. Jag började ju förstås med musmatta först och sen ställde konen framför. Mycket konstig övning sa Keno… Han fick tänka till en hel del och det blev ett roligt träningspass. Kul att börja med något nytt!

Imorgon är det dags för träning med jaktgänget igen! Blir sista träningen innan WT-starten. Men som det känns just nu, med Iver i någon ”period”, är det nog tveksamt om vi kör alla rutor. Men det blir en bra träning bara att vara där, både för honom och Keno. Och har vi tur får Keno också starta, han är första reserv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.