Usel träning…

Man ska ju alltid räkna upp fler bra saker med träningen innan man tar fram de dåliga så jag gör väl ett försök…
Iver: Bra jaktfot, fina gripande på änderna, bra tolling, bra växling mellan aktivitetet och passivitet i tollingen i början, brydde sig inte ett dugg om skotten.
Sen då… Tar det från början… Ulle sköt, Johanna kastade dummy, båda för sig själva, jag och Iver skulle inte bry oss om dem. Iver fick varva jaktfot fram och tillbaka runt dem och tolla och hämta änder på linjetag bakåt. Tja… det gick ju bra ganska länge… Sen drog han till J (hon var helt ny för honom och han är ruskigt nyfiken) tre (!) gånger! Efter en stunds tollande fick han för sig att ligga framför mig när jag har boll i handen betyder att vi tränar skall (lätt att blanda ihop förvisso när han är shejpad). När övningen var slut stod vi och pratade om den, Iver skulle sitta stilla. Då drar han på Dykas tennisboll (hon tränade bredvid under vår träning och då brydde sig inte Iver). Efter ett samtal om hur man uppför sig fick sen U och J kasta lite bollar till varandra varpå Iver drar ytterligare två gånger till J!!! Jag som har haft en sån bra stadga på min valp och unghund!! Var tog den vägen?? Nu vill jag ha nåt att skylla på så jag skyller på att han är i tonåren just nu och en ”böld i röva” hemma just nu (inte mot oss men mot Keno) så därför har han tappat lite… Hehe, jaja, bra att ha nåt att skylla på…

Keno: Fick vänta tills sist och fick då gå walk-up med Mio och Tilda. Vi hade två kastare och en skytt och tre målområden som vi skickade linjetag mot. Ja, det positiva först var det… Tja… Relativt bra jaktfot, lite långt fram i början. En hel del fina skick på väldigt långa linjetag, satte sig snabbt i halterna. Men sen…resten… Nä, inte nöjd! ”Smågnölade” mycket tyst, lite som för sig själv, varje gång en dummy kastades. Alltså hämtade han ingen dummy alls… Och ja… När jag tänker efter var det nog mest det… Konstigt, låter så ”lite” men jag var klart missnöjd med vår träning… Inte så han brukar göra…

Efter jaktträningen drog vi på rallykurs och där skötte sig Keno strålande! Nu var det banor och lite svårare saker, då blommade han upp! De två första kursgångerna tyckte han mest att han var på ett kafferep tror jag… Känns lite kul och annorlunda med rallylydnad, kanske blir det en start när det dyker upp nån tävling på nära håll…

En kommentar till “Usel träning…”

  1. Tänk att det alltid måste gå dåligt någon gång med hundträningen. Man vet ju att det kommer och ändå är man oförberedd och bortskämd med duktiga hundar. Men det var väl bara en kort tid, antar jag och sen var/är han jätteduktig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.