Träning!

Blev lite av en vilodag i onsdags. Visserligen en rejäl promenad med grabbarna men ingen träning. Magnus kom hem efter älgjakten och hade skjutit sin första älg! En tjur dessutom! Hundarna var helt galna eftersom han kom från slaktboden och hade med sig hjärta och lever…

Igår var det som vanligt träning med jaktgruppen. Jag slutade tidigt och hann med både promenad och lite lydnadsträning innan. Keno fick träna framåtsändande, kryp och skall (tyst) och Iver tränade endast kryp.

Efter det dök Ulle och Agneta upp och även Therese kom lite senare. Iver fick först träna jaktfot / stadga vid vattnet. A stod och ploppade i lite sten, medan U stod på land och ”lekte” med en dummy. Ibland fick han gå bakåt på två dummies som låg ute. Han hade svårt för vattnet, han drog dit flera gånger. Men i övrigt var han riktigt duktig! Och han fixade lätt som en plätt att bryta intressse från vattnet och vända sig och tolla med mig nära vattnet och kastare. Han var lugn och fin i tollingen. Bådar gott, även om det är långt kvar…

Efter vila fick han sen för första gången i sitt liv träna på vilt i själva momenten! Och det gick ju klockrent! Är så glad över det! Han fick tre änder på ett litet sök, en kråka på linjetaget och en kaja på en markering. Och det var inga problem att gripa snabbt och komma in. Duktig kille!

Keno fick sen träna ihop med Mio och Lykka. Vi la ut tre målområden och hade A som kastare. Och Keno var ju hur duktig som helst!! Vi hade gjort det lite krångligt rent terrängmässigt, det gick bla över en skogsväg. Han hämtade tre dummies/bollar på varje område och gjorde det hur bra som helst! Både rakt ut, bakåt ut, höger, vänster funkade super! Han fick också emellanåt dubbelmarkeringar som han fixade lysande. Ja, jag kan inte annat än vara såååå stolt över pöjken!

Efter träningen åkte vi vidare till rallylydnadskursen. Kul idag med en del övningar som inte var helt självklara för en lydnadshund… Keno tar inte träningen på så stort allvar, han tycker det är lite B… Och så blev han ju kär i en liten, söt vit ”Bichon-nånting”… En hane… Jaja… Kärleken är ju blind…hehe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.