Mer träning…

Den dag som jag håller kurs får mina hundar stå tillbaka lite. Så i måndags höll jag spårkurs och hundarna fick vara hemma med Magnus. Men vi hann lite kort inne-träning när jag kom hem. Båda grabbarna fick träna backa i vinkel, klossträning och kryp. Fick bra tips på krypet med Keno på helgens kurs. Han har ju börjat höja sig fram men nu tror jag att jag vet hur jag ska göra för att få tillbaka hans fina kryp.

Igår var det dags för träning med träningsgruppen igen! Jag hade skrivit lappar med det jag ville träna på, eftersom jag ville kedja (tävlingsträna). Iver var först ut med kedjan: ingång på plan, linförighet, framförgående, läggande under gång, hopp och utgång från plan. Han har fin attityd och är inget störd av funktionärer. Dock lite ”flajsig” av den kraftiga blåsten. Nöjd med honom!

Keno fick kedjan: ingång på plan, fritt följ, framåtsändande, stegen och hopp. Han fick en hundkompis doft i näsan (som han inte hade hälsat på, han gillar verkligen sina kompisar) på framåtsändandet så jag fick påminna honom om att vi faktiskt tränade men annars skötte han sig bra. Det finns kvar att jobba på med stegen men nu har jag en bra plan för den efter helgens kurs.

När vi kom hem hade vi besök av Leif. Han hade med sig ett rökt rådjurslår som tack för att Keno hade hjälpt till på eftersök i sommar. Det var just det rådjur Keno spårade upp som vi fick. Gott var det! Och duktiga Keno!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.