Kurseri, kursera…

Det blir en del kursande numera! Och det är verkligen kul att hålla kurs, extra kul när det är sånt jag själv brinner för… Måndag kväll var det tredje gången på tävlingslydnadskursen och de gör alla framsteg och gör sina ”läxor” (tips kanske man mer ska kalla det).

På tisdagar träffas vi några och tränar lydnad. Keno fick bara göra lugn träning eftersom han hade fått massage på söndagen och skulle hållas lugn några dagar.  Så  han fick ff, stegen, skall och stegen med kommendering. Gick skapligt, lite okoncentrerad precis i början av ff, vilket gav mig en tankeställare att vi kanske gick in på plan lite för tidigt, han hade inte ”snyst av sig” klart ännu… Resten av ff gick fint, stegen missade han en enda pinne på uppgången första gången men full pott nästa gång. Skallet, eller rättare sagt ”tyst” gick jättebra!! Ingen tjuvstart!

Iver fick först göra en budföring med tre personer utplacerade på plan och full längd, 100 m. Gick huuuuur  bra som helst! Sen fick han träna ff, inkallning och läggande med störningar av personer och koner, och kommendering, han var riktigt duktig!
Efter vår egen träning dök de tre personer upp som jag brukar hjälpa att träna en gång i månaden, så då blev det lite ”kursande” igen!

Kvalitetstid med mamma genom en promenad med vovvarna blev det i onsdags och efter det mat och fika med mamma och pappa.

När jag kom hem igår, slutade kl 12.30, drog jag och hundarna ut i vår skog och plockade flera kilon trattisar. Hemma igen fick Iver träna på ett sök och linjetag bakåt. Innan vi lämnade platsen sköt jag några skott. Keno tränade på fyrkanten och där finns det att träna på! Han har tappat lite höger och vänster-träning… Även han fick några skott innan vi lämnade platsen.

Senare på kvällen åkte vi på sista gången på rallykursen. Både Iver och Keno fick gå några banor och det fixade dom riktigt bra! Avslutade sen med lite utställningsträning med Iver under överinseeende av Johanna. Nu har jag lite mer koll i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.