Klokare…


Psykar farsan…

Helgen har gått i klokhetens tecken. Jag har blivit än mer klickerklok… Det var sista helgen på min 1-åriga utbildning på Klickerklok och det känns som att jag har fått med mig en hel del nya tankar och idéer. Som alltid när man går kurs är det inte allt som passar och långt ifrån allt som är nytt och en aha-upplevelse, men jag känner mig nöjd med det jag tagit till mig. Både för egen del och framför allt som instruktör. Det är alltid bra med påfyllning!

Iver har fått träna en del på kedjor och att träna tävlingsmässigt. Igår satte jag ihop ingång på plan, läggande under gång, framförgående och fritt följ innan belöning. Senare tränade vi detaljer i hans kryp (det lilla vi har kommit igång med det) och petade i fria följet, framför allt högersvängarna.

Idag började vi återigen med en kedja, idag valde jag ingång på plan, linförighet, inkallning, hopp och utgång från plan (fritt följ). Efter det petade vi i Kenos kryp, som det har blivit nåt knepigt med…
Båda grabbarna skötte sig väldigt bra! Jag är extra stolt över Iver, som gick så fint idag på ”tävlingen” med full fokus på mig, trots alla störningar! De filmade och när jag tittade sen såg det riktigt trevligt ut. Stolt matte!
Kanske ska tillägga att det var en löptik med på kursen men jag vet inte om grabbarna ens märkte det…?!

Det har inte blivit så mycket träning annars sen i onsdags men jag tog i alla fall med mig pickan ut i torsdags på promenaden. Först sköt jag ett skott rakt ut i luften, sen la jag båda grabbarna och så sköt jag av 5-6 skott när de låg. Jag stod både framför och bakom dom. Så himla bra att ha en helt oberörd hund som ligger helt tryggt när Junior ska lära sig! På vägen tillbaka sköt jag sen några skott ut i luften. Keno har verkligen tagit till sig träningen att själv välja vänster sida så vid varje skott kom han snabbt in vid min sida. Klok pöjk! Iver däremot, som aldrig tränat skott där nåt ”har hänt”, sprang varje gång dit pipan pekade… Sötnosen!

Fredag jobbade Magnus hemma så då fick vovvarna en promenad ner till sjön på lunchen. Säkert uppskattat eftersom det bara blir korta prommisar med mig eller cykelturer… På kvällen kikade vi på lampor, som vi ska sätta upp vid parkeringen.

Imorgon är det dags för spårkurs igen och den här gången ska jag lägga alla spår innan kursen börjar. Tror foten ska hålla för det i de nya kängorna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.