En Elvis är bra att ha…

Dags för träningsgruppen i lydnad idag igen! Keno var först ut med kedjan: fritt följ, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, stegen, hopp, skall, stegen, tungen, belöning. Tanken var att få fram hans heta beteende på stegen och det fick vi… Han har ju en del erfarenhet och vet att efter stegen blir det belöning på tävling, vilket gör att han går upp sig på tävling när det närmar sig stegen och det gör att han slarvar med den. Övrigt skötte han fin-fint. Bra fritt följ, snabbt ställande på inkallningen, ett riktigt bra framåtsändande där han tänker sig för, lite nära på hoppet men annars bra. På skallet gjorde han som på tävlingen sist, orkade inte riktigt vara tyst när han skulle vara tyst. Apporteringen var bra. Så nästa gång blir det återigen en kedja med stegen i och skallet med kommendering. Men härligare attityd får man leta efter… Keno fick avsluta med ett uthopp och lite krypträning.

Iver då… Han fick kedjan: linförighet, framförgående, läggande under gång, belöning. Riktigt nöjd med hans linförighet och hans trevliga attityd, inget störd alls av alla runt om eller av tävlingsledaren. Framförgåendet vacklade lite men räcker ju å andra sidan ändå till inför lägre. Läggandet var jättefint. Efter kedjan fick han göra ett hopp-sitt, som han fixade lysande, fast han vill gärna tjuva på kommenderingen på återhoppet. Och sen gjorde vi även en budföring på 50 m med en ”skytt” (utan vapen) vid sidan för första gången. Det gick jättebra.
Tack alla för en jättebra träning!

Iver fick också hämta en and tre gånger, det var själva gripandet jag ville träna. Han har ju alltid varit väldigt spontan på vilt men har haft lite svårt att hitta bra grepp på anden. Men idag fick han låna Kenos nya leksak, en ny ”Elvis” och då gick det hur bra som helst! Han grep direkt och fick bra grepp, sprang snabbt till mig, lämnade av anden och fick ”Elvis” i utbyte. Det gäller att ha rätt belöning…

Igår startade tävlingslydnadskursen och det är duktiga, ambitiösa ekipage som är med!! Jättekul!! Och söndagen var det dags för spårkursens tredje gång. Roligt att få följa riktigt duktiga spårhundar! Förutom hålla kurs hann vi elda skräp här hemma, hundarna fick lite kort träning på kloss och plattform, några får till blev klippta och resten av huset städades.


Mina älsklingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.