Desto bättre idag…

Uppe med tuppen idag, drog ut på långpromenad med vovvarna.
Hem och måla det sista små detaljerna på huset.
Ner till Molkom och slängde skräp på tippen.
Åkte vidare hem till Therese. Dags för jaktträning!

Iver fick ett upplägg som ett litet ”prov”. Fot ner till en ”vattenpöl”, efter T som var kastare. Där tollade vi åt höger och vänster med pauser. T stod en bit bort och i början ville Iver ha lite koll på henne men hade ändå inga problem att tolla och vara passiv.
Sen kastade T två enkelmarkeringar längs med vattnet. Iver har inte gjort många markeringar i sitt liv men fixade dom bra, höll sig i området och letade. Fin stadga. Dock små, små startljud på båda…
Jaktfot efter T till ett linjetag från vattnet, det fixade han galant.
Jaktfot efter T till söket där det låg 5 dummies ute. Terrängen krävde att han hoppade över ett ganska brett dike och även sökte på den sidan. Sök har inte lilleman så mycket erfarenhet av men han löste det väldigt bra. Med boll som belöning blev det snabba inlevereringar.
Summan av allt:
Bra jaktfot.
Bra stadga.
Bra tolling, linjetag och sök. Känns som han har ganska god koll på de olika delarna.
Behöver träna mer med funktionärer och jag ska  köpa andra tollingföremål.
Duktig liten kille!

När även Lykka fått träna fick Kira och Keno träna samtidigt. Vi stod ute på en äng, långt isär och kastade markeringar åt varandra varannan gång. Keno hade även två målområden bakåt. Keno fick dubbelmarkeringar där T backade efter varje kast så han fick passera gamla legor. När han sett dom falla, vände vi och tog linjetag först. Han gjorde raka och fina linjetag. Där emot har han tappat lite av dirigeringen, det kan ju bero på att vi tränar jakt så lite… Minuspoäng till matte… Han var tyst när markeringarna gick (till skillnad mot i torsdags) och markerade en hel del bra men hade också rejält svårt med några. Det fanns inga referenspunkter men han brukar vara stensäker på att markera ändå. Idag var det tydligen svårt… Med tanke på vad lite jakt han får träna gör han många bra saker ändå, pöjken.

Efter jaktträningen drog jag till Fjugesta och hämtade en hel drös med änder. Tack snällaste Sussie för allt du ordnade med!!! Den turen tur och retur tog 2,5 timmar. Tillbaka i Karlstad lämnade jag av en del änder till Kerstin och stannade sen till på Karlstad Bk på hemvägen och tränade lite lydnad.

Iver tränade på ingångar med apporten, som nu går mycket bättre, kryp (han kan krypa lite grand helt själv nu), positioner och läggande under gång.

Keno, som lydnadsträningens fokus egentligen ligger på, fick träna stegen, kort ff, inkallning med stå och ligg, framåtsändande, stegen, skall, stegen, kryp. Och han gjorde det suveränt, mammas pöjk!

Ja, så här såg min ”lediga, lugna hemma-lördag” ut… Nu slappa i soffan!

En kommentar till “Desto bättre idag…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.