”Den imponerande…”

Vi fortsätter med vår jaktträning. Och det går riktigt bra, kul! I onsdags tränade vi själva här hemma, först en promenad på en timme oxh sen fick grabbarna träna en och en. Först la jag ut två linjetag och ett litet sök, som de inte såg. Iver fick börja, jag växlade med att skjuta åt ett håll, skicka på jobb åt andra hållet. Det fungerade bra, men det var svårt med jaktfoten, det tog tid att gå från bilen till det ställe vi skulle vara. Men skam den som ger sig…

Keno fick i princip samma upplägg men längre linjetag och han fick hämta fler på söket. Han fick också flera skott, även i jaktfoten. Tyckte han fixade träningen bra, bra jaktfot och lagom stressnivå.

Torsdag var det dags för träning med jaktträningsgruppen igen! Jag hade mitt upplägg klart för mig, Iver skulle få störningsträning. Försöker tänka lite som i lydnaden, att träna tävlingsmässigt, med störningar som förekommer på en tävling fast utan att vi bryr oss om dem. Så tänkte jag inte när Keno tränades i jakten som ung, jag kunde inte så mycket om jakt då. Tyvärr… Ulle stod en bit bort från stigen och sköt, Agneta stod på andra sidan om stigen och kastade dummy, som hon tog upp och kastade om hela tiden. Imin och Ivers värld fanns dom inte. Vi tränade på jaktfot fram och tillbaka och det gick mycket bättre än dagen innan. När vi tränat det en stund fick han hämta ”undulater” på ett närsök. Han var lugn och stadig så vi tollade lite och det gjorde han himla fint, lugnt och fint utan stress. Vi avslutade med lite jaktfot och resten av närsöket. När Ulle och Agneta kommit tillbaka till oss på stigen fick Iver lugnt sitta en stund medan vi pratade om träningen.

När Max och Humla tränat fick Iver åter komma ut. Då tränade vi enbart markeringar med två kastare som stod på samma linje, ganska nära varandra. Han spikade dom galant, kul att se då vi inte alls tränat så mycket markeringar. Iver – den imponerande!

Sen fick jag dra vidare då Keno och jag skulle gå rallylydnadskurs. Keno tyckte nog den kursen var ”en fis i rymden”, det blev ju väldigt lätta övningar för honom (så han kunde ta sig lite tid att tjusa med de flickor som var med). Men kul ändå att få lite mer kött på benen vad det handlar om. Nästa gång blir det säkert lite svårare saker, ska bli kul!! Och Keno gjorde övningarna jättebra, ser fram emot att tävla i det sen.

Igår tog vi en rejäl promenad efter jobbet och min fot höll ihop bra, det går åt rätt håll!! Idag blev promenaden ännu längre och det funkade ganska bra med foten. Visst känns det fortfarande i den och den är ju ganska ostabil i sidled men går jag bara i snäll terräng och med bra, stadiga skor funkar det skapligt. Såååå himla skönt att vara på väg tillbaka igen! Har saknat våra promenader så himla mycket!

Idag har fåren bytt hage och fått halm i ladugården. Två får blev klippta och alla blev klippta runt halsen och alla fick ”antenner” på sig. Nu hoppas vi att de håller sig i hagen, de gick in och ut som de ville förut… Halva huset är städat och förutom långpromenaden fick hundarna lite jaktträning. Magnus stod och sköt och kastade dummy medan grabbarna fick hämta dolda linjetag och gå jaktfot åt annat håll. Iver upprepade sitt fina jaktfot och visade att han minsann klarar långa linjetag med störning. Men när jag skulle skicka  lite till höger om Magnus blev det lite väl svårt… Keno hade fint jaktfot och fokus, däremot märks det väl att han går upp i varv av skott och hade lite svårt att till 100 lyssna på mina signaler men vi löste det till sist. Han behöver massor av sån här träning!

En kommentar till “”Den imponerande…””

  1. Ett tips är att du tränar de övningar ni redan kan fast på höger sida! Det kommer i avancerad klass sen och DET är svårt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.