Träning och bröllopsdag!

Att tro att jag skulle hinna träna egna hundar innan kursen i onsdags var väl hoppfullt… Men vi hann springa vår runda innan i alla fall. Sen dök kursarna upp och det är ett härligt litet gäng! Vi slapp åskan, som mullrat över oss hela dagen, men en rejäl regnskur fick vi… Keno, som var kurshund och åskådare såg sådär lagom glad ut när det bara vräkte ner där han satt och tittade på… Efter kursen fick grabbarna leka med Doris och lilla Vilja (Kenos dotter).

Torsdag blev det istället vår tur att träna! Vi samlades ett gäng ute på Sörmon. Först la jag ett spår till Keno och sen fick Iver och Max göra ”bebis-träning” medan de andra tränade lite längre bort med skott och vilt. Bra störning med andra ord! Iver gjorde fin-fina markeringar och var stadig och fin. Linjetagen fick jag gå nära på (dolda) och då funkade det också. Jag avslutade med min ”bytes-övning” som vi tränar mellanåt och det är Iver riktigt bra på nu!

Kenos spår gick fint, det var många klurigheter som han löste bra, hittade sina pinnar. Lite slarv på några ställen som jag inte var helt nöjd med…

Igår var Magnus och jag ute och åt och firade vår 3-åriga bröllopsdag (egentligen är den på måndag) genom att äta en mysig middag på restaurang. Under tiden var grabbarna och öste runt hos T och J… Kan tänka mig att Iver och Lykka röjde…

Idag då… efter frukost åkte jag till Acksjön här i Molkom där jaktprovet skulle hålla till. La först spår ihop med Ulle. Medan det låg fick Iver först träna lydnad nära fikande personer med skott i bakgrunden. Gick riktigt bra det! Han fick också sitta passiv vid hundstoppet en stund och han var lugn och fin. Han har ju ännu inga förväntningar på skott eller situationen.

Kenos spår då… Jösses, trodde jag skulle svimma innan vi kom runt! Vilket spår! Det började på en äng där spåren korsade varandra så Keno och Mio startade samtidigt och korsade varann när de spårade men det märkte dom inte ens… Sen in i skogen i tät, ”brötig” teräng och dessutom gick det tvärt uppåt… Keno spårade väldigt bra, hittade alla sina saker (4 pinnar, två leksaker, två godisburkar). Han hade två rejäla tappt, vilket jag är glad för eftersom han verkligen lärde sig nåt idag. Han fick lösa dom helt själv, det tog en stund men han fixade det. Det var ett riktigt svårt spår och det är såna Keno behöver flera av!! Bara att erkänna att jag nog lagt för enkla spår, fast jag tyckt att jag krånglat till dom… Mio och Ulle fick nog ett minst lika svårt spår av mig och det fixade Mio jättebra! Tack snälla Ulle, fler såna spår får vi lägga!!!

Imorgon ska jag vara funkis på klubbens lägre/högre tävling och efter det ska jag lägga spår åt grabbarna igen. Lite lydnad hoppas jag hinna med också, det var snart en vecka sen Keno tränade och det närmar sig tävling… (om vi kommer med?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.