Tolling.

Nu är jag rejält träningssugen igen efter långt uppehåll. Lite smått har vi ju tränat men nu ska det bli som vanligt igen, mer strukturerat. Sagt och gjort, hittade ett jättebra ställe för jakt/tollingträning i närheten hemma igår. Iver fick börja, han har bara provat tolling en enda gång. Vi gick fot mot vattnet (hade inget gömsle), sen fick han ligga en stund. Sen tollade vi åt både höger och vänster, han var lugn och fin, stadig och tyst. Och kopplade av bra när han skulle vara passiv. Jag vill ju att han ska ligga då men det var så himla mycket vatten och gegga så fina ”fröken Iver” ville inte ligga, hehe! Så han fick sitta, varför bråka liksom… Jag kastade sen en markering i vattnet som han fick titta på. Sen tollade vi mera och det gick också jättebra. Efter en stund fick han hämta vattenmarkeringen. Vi avslutade med lugn och ro vid vattnet.

Sen gick vi fot en bit in i skogen där han fick hämta en and och en kaja, inga problem, de kom in med hög fart! Duktiga lilla Iver!! Blev så glad efter vår träning!

Keno stod sen på tur, han fick också tolla. Jag kastade även till honom markering i vattnet som han inte fick hämta på en gång, först fick han tolla mer. Sen fick han många vattenmarkeringar på rad som han fick hämta. Inga svåra utan det är hans attityd jag är ute efter… Lite het i början men skärpte till sig sen. Jobbet gör han ju jättebra. Som belöning fick han sen hämta anden och kajan på ett litet sök. Och det gjorde han hur bra som helst. Duktig pöjk!

Efter träningen tog vi sen en liten tur i skogen, min fot klarade inte så lång stund till, så det fick bli en kort sväng… Men vi lyckades med några saker på den stunden.. Jag gick ner mig i gegga så hela kängan var täckt. Och Keno hittade rävbajs, mycket tydligen, för hela hans huvud var svart och halva vänster sidan av kroppen. Det stank!!! Behöver jag säga att han fick sig ett bad när vi kom hem…??

På kvällen hade vi avslutning på apporteringskursen. Väldigt duktiga hundar och förare, ska bli kul följa dom framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.