Sjukskriven…

Och det känns trist! Riktigt trist! Det där med att sitta stilla är inte alls min grej… Jag kommer bli tokig (tokigare än jag redan är alltså…) av att inte kunna röra mig. Som tur är har jag 4-hjulingen så jag har varit ute med den både igår och idag. Jag behöver bara gasa och bromsa (med handen) och foten får vila helt. Skönt att ändå komma ut i skogen och hundarna får springa en stund.

Ingen vet riktigt vad som hänt med foten men jag röntgade den igår och det fanns inga skelettskador, vilket känns bra. Jag stukade den illa på jobbet i sommar och det verkar vara samma skada som kommit tillbaka, fast nu har jag inte gjort mig nåt, inte vrickat till mig eller snavat… Jag ska vara hemma en vecka först och se hur foten blir, kanske blir det ortopeden om den inte blir bättre. Jag hoppar fram på kryckor för den ska vila helt och jag kan helt enkelt inte gå på den heller… Som tur är kan jag köra bil så jag kan i alla fall åka och fika hos någon om jag blir fööör uttråkad.

Innan jag blev sjukskriven och foten blev riktigt ond, var det dags för kurs hemma hos mig igen. Det är riktigt kul att ha den här kursen för alla är så engagerade och tränar mycket mellan kursgångerna. Och duktiga är dom också! Den här gången fick Iver vara kurs-hund och visa en hel del övningar. Där emellan satt han och väntade medan de andra tränade. Jag var sååå stolt över honom! Han skötte sig verkligen jättebra! Han börjar bli duktig, lill-killen!
Innan kursen började fick Iver träna med vilt och Keno fick göra långa linjetag med vilt. Det skötte dom fint!

Torsdag var det som alltid jaktträning med gänget.  Jag och Iver satt bara passiva när de andra tränade, vilket är den bästa träningen. Iver är lite ivrig (gör skäl för namnet) i början men brukar ganska snabbt lägga sig ner och slappna av. Med tanke på min fot var det bara den typen av träning jag kunde göra…

Idag tog jag och vovvarna en tur med 4-hjulingen igen. Jag stannade på ett ställe och plockade en hel massa trattisar. Perfekt när de växer på samma ställe då jag inte kan gå. Bara att kliva av, plocka svamp och sen kliva på igen. På eftermiddagen tog jag och T en tur med bilen runt här i Molkom för att reka mark för jaktträning och TJP. Perfekt att ha privatchaufför…

Träningen blir ju inte riktigt som planerat nu men å andra sidan behöver Iver träna kryp så han lär sig det till vårens tävlingar och även skott ska vi träna. Så vi får helt enkelt träna på det jag kan. Jag skulle ju så gärna vilja träna mer spår med Keno men just nu är det stopp för det så vi får fila på kryp, ”rumpa in” och lite andra detaljer jag klarar att göra.

En kommentar till “Sjukskriven…”

  1. Trist med din fot. Tur att du har din 4-hjuling. Vill också ha en sån trots att mina fötter mår bra.
    Kul att din träning går så bra. Det är flera här hemma som också blir bortlottade på tävlingar och det är ett stort problem, tycker jag. Särskilt när man är laddad och på G. Hoppas det löser sig för er.
    Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.