Långt borta…

Det känns som en start i elit spår känns långt borta just nu! Precis blivit bortlottad på två tävlingar, nu hoppas jag på de två som är kvar för säsongen. Kanske anmäler jag mig också till en tävling långt bort, kanske inte… Hade lovat mig själv att bara ta nära (inom 10 mil) tävlingar under hösten… Vill ju så gärna ha det där sista certet… Och vi hade ju tur som kom med på flera tävlingar under våren men då var det alltid nåt som inte satt där det skulle… En pinne bort, ett bakspår osv.. Det är inte helt lätt att få allt att stämma samma dag. Och det är ett måste i eliten… Jaja, Keno är ung, någon gång ska vi väl lyckas…

Fokus ligger ju mest på bruksträning just nu för Kenos del eftersom det (kanske) är tävlingar kvar. Efter att jag varit funktionär i söndags tränade vi lite brukslydnad på klubben och sen fick han tre spårupptag som han fick frispåra. Rätt håll på samtliga fast lite väl hög fart! Så nästa gång blir det lina på igen.
Iver fick också träna lydnad på klubben och han koncentrerade sig bra. Vi har börjat lite smått med krypet och än så länge ser det bra ut…

Vår träningsgrupp sågs i måndags. Jag kedjade ihop fritt följ, inkallningen och framåtsändandet med kommendering för Kenos del. sen tränade vi även kryp. Jag fick Annas vakande ögon på mig och vi kunde konstatera att jag släppt lite för mycket på små detaljer så nu har vi lite att putsa på…
När det var dags för Iver var det flera personer och hundar på plan och Anna som kommenderade. Han bryr sig verkligen inte alls, duktig kille! Där emot hade jag råkat få med Kenos rosa gris så jag gav den till Anna. Fast hon stoppade den i fickan kunde han inte koncentrera sig på nåt annat än grisen… Sötnöten! Bra störning (fast väl svår) blev det i alla fall…

Igår blev det en hemmakväll. Lite jobb med fårhagen och lite annat stök hemma. Iver fick ligga plats för första gången med skott och det gick ju hur bra som helst! Kul! Sen fick han träna lite positioner och linjetag (Ulles övning).
Keno fick träna på ”rumpa-in”, saktagående och ställande.  Gå kunde jag knappt igår efter att jag fått tillbaka stukningen i foten, efter att ha sprungit milspåret dagen innan (den jag skadade i sommar). Det gör riktigt ont, trist!

2 reaktioner till “Långt borta…”

 1. Hej!
  Jag googlade på inkallning och hittade din sida!
  Jätteroligt att läsa om er. Ni får bli mina förebilder:)
  Själv har jag en tollare som jag tränar mest räddning med. Ha det bra
  /Maria och Kipper

 2. Trist med bortlottningarna, håller tummarna för att ni kommer med på dom två återstående tävlingarna. Själv väntar jag med brukset till våren igen så har jag vintern på mig att träna in dom nya momenten.

  vi hörs/Katrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.