Försöker få en vardag…

…på ett nytt sätt. Promenader är bojkottade för en tid framåt, likaså spårträning. Jag har fått låna en mtb så istället blir det cykelturer i skogen, både härligt och kul! Vi får hålla oss till jakt- och lydnadsträning ett tag nu.

Keno och jag trotsade foten i söndags och startade elit spår. Vi var enda ekipaget med fullt i skogen och jag är så glad över hans fina jobb! Vi snubblade tyvärr på målsnöret, trodde certet var i hamn, men tyvärr inte…

Mina kurser är igång också och det är riktigt kul hålla kurs när alla är så engagerade! I måndags startade spårkursen och ikväll är det sista gången på apporteringskursen.

Hundarnas träning är igång igen lite smått. Iver imponerar med att gå ett helt ”jaktprov”, snabbt avancera i krypträningen och ligga lugnt med skott. Dags att lägga ner tid på att träna med vilt i höst och vinter. Planen är att han ska starta jakt och lägre spår i vår, men om det blir någon start återstår att se, beror på hur träningen går. Ett Wt ska han också starta nu i höst, bara för träningens skull.

Keno känns bra i brukset och vi har ju varit så nära, så nära flera gånger. Nu är det slut på säsongen så vi får ägna vintern åt att träna på skogspinnar, nåt han aldrig tränat med… Nästa år är det skogspinnar som gäller i elitspåret. Vi ska också starta wt elitklass i höst. Kanske tar vi upp jakten igen också, vi får se. Han ska iaf gå en rallylydnadskurs i höst, ska bli jättekul!

En kommentar till “Försöker få en vardag…”

  1. Ja, det var jädra skit att det var så nära – men på’t igen! Det är klart att det kommer att gå! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.