Träningen är igång igen!

I måndags drog vi igång vår träningsgrupp igen! Skönt att komma igång igen! Tyvärr var det bara jag och Gun som dök upp, och senare kom även Anna, som hade haft möte. Men det blev bra träning, lite dåligt organiserad var jag nog, hade inte riktigt tänkt genom vad jag skulle träna på…

Innan Gun dök upp fick Iver träna ingångar på plan, ibland ihop med kort fritt följ. Jag hade turen att två andra redan tränade där så jag ”utnyttjade” dom som störning. Iver fixade det bra.

Kenos träning bestod av kommendering genom fritt följ, inkallning med ställande och framåtsändande. Kommenderingen bryr han sig inte om men det fanns en del detaljer att fila på. Men han har varit i vila länge så jag hoppas det är tillbaka snart. Jag passade också på att träna kryp när jag hade Guns duktiga ögon på oss. Jag tycker att han har lyft lite fram ibland men det är svårt att se uppifrån. Han kröp riktigt bra men ibland kom det tendens till att lätta lite. Han fick avsluta med skall med kommendering och det gick bra.

Unge herr Ivers tur! Först lite kommendering på fria följet. Fin kontakt och attityd men aningens långt fram så nu får jag backa lite och belöningsplacera igen. Annars fin position, svängar och halter. Tränade sen ingångar, position, ingångar med apport och snabba ligg. På plan var det förutom vi, runt 5-6 st till som tränade plus utställda koner så jag passade på att utnyttja alla störningar och iver klarade dom fin-fint!

Igår la jag tre spårupptag till Keno. Medan de låg till sig var jag ute och red 1.5 timme, härligt! Tillbaka vid spåren fick Keno först ett jaktsök som han löste snabbt. Tanken var inte att träna sök, utan att få ur honom lite energi… Direkt efter tog vi upptagen, Keno fick frispåra. Han tog alla åt rätt håll och hittade alla saker (elvis, kattmatsburk och två pinnar). Känns som att vi ska göra mer att den träningen!

Iver fick sen göra ett sök med 6 dummy som han fixade hur bra som helst! Vem har lärt honom sök??

Idag ska jag hålla kurs, det ska bli jättekul! Har jag tur hinner jag träna grabbarna lite innan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.