Tollarspecialen 2011


Iver på utställning fast det ser mer ut som fotgående…

Som vanligt blev tollarspecialen ett lyckat arrangemang där Tollare i Dalarna gjort ett strålande jobb för att ro allt i land!
Jag och Magnus åkte upp till Sälen redan på tisdagen. Det gjorde även Kerstin och Bengt så vi fick några härliga dagar ihop med dom först där vi vandrade, grillade och pratade en massa.  På torsdagen dök även Maria, Lars, Karin, Stina, Brita och Sten-Åke upp. Trevligare sällskap får man leta efter! Vi har haft jättetrevligt i vårt hus med högt i tak när det gäller samtal och långt ner (under bältet) när det gäller skämten…


Paus i fjällvandringen. Foto: Kerstin Kvarnlöf.


Foto. Kerstin Kvarnlöf.


Grillning… Varje kväll…

Vi har även hunnit med att träffa Kenos yngsta kull med ägare, där hela kullen var på plats. Jättekul att träffa alla ”bebisar” igen och även att få träffa alla ägare. Iver, Izo, Lyra och mamma Isa representerade Kenos andra kull. Lika trevligt att få träffa er alla igen! Förutom alla ”barn” har vi pratat och umgåtts med ett otroligt stort antal trevliga, underbara tollar-människor!


Söta Kula!


Cash spanar på något!


Kenai vilar i mattes knä…


Innan han tar en bråkstund med brorsan Cash!


Mamma Poppel / Kenos tjej!

Hur gick det då? Jo, jag är väldigt nöjd med grabbarnas insats! Fredagen började med WT där Keno debuterade i elitklass. Han fixade alla rutor men på några ställen var det i svåraste laget för oss, så svårt har vi inte hunnit träna. Iver, som bara skulle träna i en, högst tre rutor, överraskade stort. Han visade att han minsann klarar av en sån miljö och de svårigheter som finns. Så han fixade poäng i alla rutor. De tre första gjorde han riktigt bra, 51 poäng av 60 möjliga! De två återstående var lite för svåra för honom men han fixade poäng i dom alla fall men inte så höga. Han var lugn och fin, stadig och tyst, jag är väldigt stolt över honom!

Keno fick domarens pris i två rutor. Motiveringarna löd ungefär:  Keno hade en härlig fart och energi och tack vare det kunde  han lösa uppgiften, trots att den var svår och på närsöket var han mycket trevligt och lugnt förd. Värmer gott i min mage!

Lördagen gick vi bara runt och njöt. Vi höll till vid lydnadsringarna hela dagen, det var många att hålla koll på. Bland annat tävlade Ivers syskon Izo och Lyra och även mamma Isa.

Söndag var det dags för utställning. Iver skulle ställas ut för första gången sen han var en liten, liten skrutt. Han skötte sig riktigt bra! Sprang bra, stod helt still när domaren kände igenom honom och stod ganska okej när jag ställde upp honom. Med tanke på att vi tränat det noll gånger var han väldigt duktig… Han fick fin kritik och några ord på vägen att ”jag inte behövde vara orolig, certen kommer att rulla in”. Han stod och vägde för ett HP men fick inget, domaren tyckte att han behövde växa på sig lite mer först.  Han är ju inte så grov, vår lille Iver… Desto snyggare var brorsan Izo och syrran Lyra, som båda fick HP!!


Iver på utställningen.


Brorsan Izo hade tränat på det där med att stå, han stod riktigt fint!!


Snygga Berra!!


Kenos fina bröder – Twist och Tico!

Grattis till alla duktiga som fick pris på WT, jaktprov, lydnad, uställning och agility!! Otroligt många duktiga ekipage som var i farten!

2 reaktioner till “Tollarspecialen 2011”

  1. GRATTIS till fina resultat i WT-rutorna, roligt att få domarens pris i 2 rutor!!!!

    ses/katrin&tjejerna

  2. Vilka fina bilder ni fick till! Klart Iver kommer få cert så det räcker och blir över när han växt färdigt, det ser man ju lång väg 🙂

    Så roligt att mina valpköpare fick träffa dig, Magnus, Iver och Keno, jag tror att alla var imponerade över farsan! Ses nästa år hoppas jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.