Tillbaka i verkligheten!

Nu är semestern slut och även snart första jobb-veckan. Vilket också innebär tätare uppdateringar här i bloggen. Semestern har varit toppen med ytterst lite hundträning men istället massor av vila!

Med hösten kommer också funderingar på vad jag ska satsa på inom hundträningen, vad jag ska lägga åt sidan ett tag och vilka mål jag har. Jag funderar fram och tillbaka och just nu känns det så här:

Iver ska vara med på jaktträningar ihop med andra fast bara som passiv. Vi ska fika (har tom lovat dricka kaffe, hua!) och hjälpa de andra med övningar medan vi bara ”är”. Hans träning ska fortsätta i lugn miljö där vi sakta lägger på störningar. Vi ska också besöka skjutbanor för att höra mycket skott utan att nåt händer. Så länge vädret tillåter ska vi träna mycket vatten, gärna gungfly för han tycker det är lite otäckt (till skillnad mot sin far som inte tvekar i nån terräng). Viltträningen ska tas upp igen och så sakta läggas in i små övningar.

I brukset ska han lära sig kryp, budföring med skott och plats med skott. Spåren ska bli längre och svårare och börja nosa lite på upptag.

Keno då… Ja, där har jag tänkt fram och tillbaka… Satsa på jakten eller inte? Ta paus i jakten tills han (kanske) har lugnat sig några gram? Just nu ser jag ingen riktig lösning på det problem vi har… Det jag vet är i alla fall är att jakten får stå tillbaka tills sista certet är bärgat.

Under hösten ska vi spåra massor av riktigt svåra spår och lägga mängder av upptag där jag ska prova att låta honom frispåra först. I brukslydnaden filar vi vidare på små delar men det vi ska satsa mest på är att träna helheter, kedja ihop många moment. Kanske börjar vi kika lite på elitlydnaden i vinter, vi får se… Träna jaktmoment inför wt-start ska vi också greja med.

Med jobb, nystartat företag och hus känns det som vi kommer fylla hösten bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.