Badpojkar!

Igår fick vi fint besök av Anette med vovvar! Spåren var lagda när A kom så vi började med mat och sen fick C och S spåra och det gjorde de superbra! Efter det fick Iver träna jakt. Anette var den perfekta jakt-funkisen!

På ängen började vi med att Iver och jag gick jaktfot, A gick bredvid och kastade dummies till höger och vänster, en liten walk-up. Det fixade han väldigt bra, impad av att han går så fin fot när vi tränat det så lite.

Sen fick Iver se när vi la ut ett område med två dummies till linjetag och ett område med två undulater till närsök. Sen kastade A markeringar som han fick minnas. Sen vända sig mindre än ett kvarts varv från markeringen och ta linjetag. Det fixade han fin-fint! Han mindes sen markeringarna bra. Ibland fick han se markering falla, vända och jobba sig bakåt-utåt på min närsökssignal med handtecken som betyder jobba bakåt. Och sen ta markeringen.  Han var hur duktig som helst!! Helt stadig! Stolt över lill-grabben!

Keno fick sen göra i princip samma sak fast lite längre avstånd och dolda linjetag / närsök och med dubbelmarkeringar. Han gjorde också ett mycket fint jobb, lyssnade väldigt fint på mina signaler, mindes bra, stadig och fin. Vi avslutade med en trippelmarkering där jag dirigerade honom lite på sista och han lyssnade fint och tog mina tecken. Inget att klaga på alls idag!

Efter all träning blev det som vanligt en tur ner till sjön där Anette, jag, Keno, Snappe och Iver badade. Gamle, söte Whiskey la sig till rätta på klippan i solen och njöt. Smart grabb det!


Snappe ser ut att vänta på nåt… Undrar vad…?? 


Snappe gillar att simma!


Utsikten i Näs kan man inte klaga på…

2 reaktioner till “Badpojkar!”

  1. Hej! Härliga bilder!
    Jag blir så avis på dig att det är så lätt att lägga spår där du bor, här är det såå hopplöst. Folk och hundar överallt och pyttelite skog.
    Det ska bli jättekul att gå kurs för Niina – jag har inte varit på kurs på länge.
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.