Veckan som gått

Vi tog en välbehövlig vila på måndagen. Fast jag målade ju förstås…

Tisdag dök Anette med hundar upp här i Näs. Vi hann med både spår, målande, bad och en massa trevligt prat. Keno fick två upptag, båda framspår fast jag är tveksam till ett. Han fastnade nämligen på väg åt fel håll och vände sen, jag har en känsla av att det var därför det blev ett framspår… Men säker kan jag ju inte vara… Iver fick ett spår på 500-600 m med fem pinnar och leksak på slutet. Han spårade urfint och hittade alla sakerna. Efter mat hamnade vi i plurret, här hemma i vår sjö. Och där blev vi läääänge! Hur skönt var inte det??!! Avslutade med att måla, kvällen blev som vanligt ganska sen när Anette och jag är igång…

Terrängpromenad i skogen med man och hundar på onsdagen. Härligt att lufsa runt om det inte vore för alla myggor och bromsar! Hemma igen sköt Magnus några skott medan jag och vovvarna lekte, det gick jättebra! Dagen slutade med lite målande.

Igår var ju Iver och röntgade sina höfter och armbågar (se historian nedan). Allt såg fin-fint ut enligt vet så nu hoppas jag att SKK också tycker det… Eftersom Iver vaknade lite fortare än man brukar vid röntgen (se förklaring nedan) så fick han följa med på kvällens träning. Han var ju inne hos vet redan kl 8.00 på morgonen och hade sen vilat hela dagen hemma tillsammans med Magnus. Och han var jättepigg på kvällen!

Vi träffade Mari vid änden av vår sjö, det blir ungefär halva vägen var för oss. Iver var otroligt duktig, lugn och fin vid vattnet. Han kom ihåg övningen där han själv ska bjuda på foten för att övningen ska starta så det fungerade fint. Han lämnade av fint från vattnet, fast jag stod tre meter upp. Jag har aldrig tränat avlämningar vid vatten utan försöker istället tänka att på att sudda ut gränsen mellan vatten och land. Det ska inte vara någon skillnad.
Keno var superkoncentrerad, lugn och tyst. Han har också köpt konceptet med att själv ”starta övningen” genom att bjuda på fot och stadga. Så himla kul att se den heta hunden vara så fokuserad på att sätta sig fot! Han gjorde fina markeringar på vatten och även några lätta linjetag. Han fick också träna på att gå fot ner mot vattnet och där finns väl lite mer att träna på…

En kommentar till “Veckan som gått”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.