Tävlingsdebut!

Lille Herr Iver har debuterat på tävlingsbanorna. Appellspår i Karlsborg. Eftersom Iver ännu är så ung var mitt mål godkänd även om jag kände att han skulle kunna klara en uppflyttning om allt flöt på bra. Allt kan ju faktiskt hända med en orutinerad unghund… Och jag är otroligt nöjd över hans prestation, även om det finns mycket kvar att jobba på. Han höll ihop fint och orkade hela dagen, trots övernattning dagen innan på nytt ställe, med dålig sömn pga grannarna.  Det var också första gången som han fick göra allt på en och samma dag, spår, budföring, plats och lydnad. Plus all väntan och alla störningar som kommer till. Liten resumé för den som orkar läsa:

Spåret: Matte tabbade sig i starten vilket gjorde att det blev lite yvigt i början. Sen spårade han bra, hittade alla pinnar, tog vinklarna bra. Det var väldigt högt gräs (ängsspår) så i ena vinkeln såg domaren bara svansen på lille Iver. Tur att svansen är så lång…
Budföring: Jag insåg att vi aldrig tränat med kommendering på det momentet… Fast Iver gjorde ändå ett nytt moment av det – han hämtade en kon som stod på planen istället. Jag kunde inte göra annat än att skratta åt honom. Vi har ju aldrig tränat med koner på planen. Dags att börja nu… 4 av 8 hundar hämtade konen, så han var inte ensam om sitt ”trick”.
Platsen: Efter halva tiden stack en insekt Iver på låret så han vände sig om (så klart) och fick därför avdrag med en poäng för lite oro. Jag är tok-nöjd att han låg kvar trots det och trots grannen som låg/satt och skällde konstant i tre minuter…
Lydnaden: En lite trött-i-mössan Iver som kom ut på plan. Gjorde trots det en bra prestation, han släppte vid nåt tillfälle lite i linförigheten, jag fick göra ett DK på läggandet under gång men annars fungerade det mesta bra, lite småsaker här och där.

Och vi klarade det! Iver är uppflyttad till lägre spår! Inga jättepoäng men jag är himla glad och stolt ändå!

Efter tävlingen drog vi vidare till Säbyholm och årets klanhelg. Alltid lika kul att träffa alla!!! Åååå, det är verkligen superkul!!! I år gick vi ingen kurs, eftersom vi kom så sent på lördagen. Idag höll jag istället en kurs.


Och pokalen smakade gott…

Lekt lite med filmen från tävlingen (mest för att lära mig, första gången jag provar). Kolla länken nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=Y4hzZHWsPEE&feature=youtube_gdata

 

4 reaktioner till “Tävlingsdebut!”

  1. här missar man saker, stort grattis till debuten. Vad duktiga ni är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.