Semester!!!

Ja, äntligen är det våran tur! Den är efterlängtad! Sista veckan på jobbet blev det körningar varje dag och Magnus har jobbat dubbel heltid sista månaden så det var ett trött par som lämnade in för 4 veckors semester…

Under veckan har vi hunnit med lite hundträning förstås! Vi vilade helt från träning på måndagen , efter en helg i Järvsö med en hel del träning.
Bilstädning, två timmar promenad med Magnus och hundarna på nya vandringsleden på tisdagen. Magnus fixade även upp de knutar som inte hade kommit upp än. Nu väntar vi på bra väder så vi kan måla dom…

Lite egen jaktträning nere vid vår sjö hade vi i onsdags. Magnus var med och var kastare, både på land och i vatten. Hur lyxigt som helst med en funktionär som inte kräver något tillbaka… Han är underbar min Magnus! Vi tränade en hund i taget, Keno var först ut. Lade ut sök i vatten, dubbelmarkering på land med skott, trippelmarkering på land utan skott, ner till vattnet och tog söket. Sen flera dubbelmarkeringar i vattnet. Vi avslutade med ett långt linjetag på land. Fokus låg inte på svåra uppgifter utan att ha rätt sinnesstämning vid vattnet. Tripplar och linjetag på land var en baggis tyckte Keno… Iver då… Ganska lika upplägg. La ut sök i vatten, två enkelmarkeringar på land, ner till vattnet och tog söket, stadgeträning vid vattnet, Magnus droppade dummy och Iver skulle sitta kvar. Avslutade med linjetag på land.

Jag hade ”date” med Micke på torsdagen. Vi sågs i Sörtjärn för lite jaktträning. Iver var först ut. Vi varvade stadga med sök och linjetag. Avslutade med att stå i vattnet och köra markeringar upp på land. Keno fick först ett stort sök, sen linjetag en bit över tjärnen och sen in i vattenkanten. Sen en markering i vattnet, över vassen som han inte såg nedslaget på. En bra träning där vi båda hade bra tankar och funderingar kring träningen.

Magnus skulle fira att vi har semester i fredags genom att träffa grabbarna på årets ”kubb-cup” men den blev inställd. Jag hade redan bestämt att jag och Hanne skulle ses och träna och så fick det bli! Först la vi spår och medan de låg till sig åkte vi till karlstad BK och tränade. Keno fick köra genom hela eliten fast med belöningar mellan. Det ser riktigt bra ut, mycket har blivit riktigt bra, även om det alltid finns småsaker att fila på. Sen fick han ta fyra upptag och han TOG ALLA ÅT RÄTT HÅLL!!! Härligt! Sen fick Iver träna på fria följet, framförgående (bredvid koner, gick hur bra som helst), hoppet, gripande och läggande. Det var en hel del störningar på planen och det skötte han med bravur.

Igår sov hela familjen till halv ett! Halv ett! Tror jag inte jag har gjort i hela mitt liv! Men vi behövde det tydligen… Vi tog sen en promenad med vovvarna på två timmar, skönt att komma ut efter den långa sovmorgonen…

Idag var jag uppe desto tidigare! Hann både se på TV och städa huset innan Hanne dök upp klockan 10.00. Vi la spår och körde uppletande. Keno fick ta fem upptag och det gjorde han bra! Framspår! Tjoho! Iver fick ett spår på ca 500 m och 6 pinnar. Han spårade fin-fint, hittade fem pinnar, han missade den sista men den låg lite taskigt till.

Annars idag har jag planterat blommor, städat en garderob och två lådor och rensat rabatterna. Nu sitter jag med MH-filmerna och ska lägga ut dom men det tar ju sån TID!!!

En kommentar till “Semester!!!”

  1. Hej på er!
    Full fart på er som vanligt. Härligt! Det har hänt en del har jag läst. MH – gött! Friska valpisar efter Keno-mannen. Träningen verkar härligt bra för eran del. Och snygga foton, som vanligt. Det är alltid lika kul att titta in på din hemsida.
    Ha en riktigt go semester nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.