Fin på insidan också minsann!!

Imorse kom Ivers resultat på HD/ED-röntgen och han har A och UA. Känns fantastiskt bra! Dels för hans skull, dels för att han är en valp efter Keno så jag känner lite extra ansvar. Å, det känns toppen!!! Tänk att jag lyckats få fyra hundar med felfria höfter och armbågar! Jag tackar turen och uppfödarna som gör ett superjobb!

Ikväll träffade vi Therese och tränade lite jakt. Det var längesen jag och grabbarna tränade jakt… Nu är jag sugen på det igen. Keno…ja, Keno..vad ska man säga??!! MAMMAS PÖJK!!! Han har inte tränat med vilt sen i höstas och ikväll fick han göra ett  sök med sex vilt. Hans näsa var på från start, han hittade viltet snabbt, greppade fint och direkt, lämnade av fint. Vilket fint sök han gjorde! Å, han är toppen-bra min pöjk!! De berömda tårarna kom, vilken härlig hund han är!! Innan hade han gått fot ner till vattnet, sett en dummy falla på en ö, sen fot tillbaka till söket. Efter söket fot ner till vattnet och sen gjorde han en klockren vattendirigering. Den var inte alls svår, träningen var att minnas, inte hetsa vid vattnet och hålla fokus. Och det löste han bra. Träningen a´la Eva har satt sina fina spår…

Iver fick träna stadga a´la Eva, först på land, sen i vatten. Han har fin stadga och lugn vid både land och vatten, lämnade av allt på land fint, men det var en ganska svår uppgång från vattnet så där fixade han inte att lämna av i hand. Vi har å andra sidan inte tränat på det… Jag gjorde en blunder när det gäller planerandet vid vattenträningen så det får jag ta på mig och ta med mig till nästa gång… Han fick avsluta med att ta två linjetag på land som han sett läggas ut en bra stund innan. Det gjorde han fint. Fotgående mellan platserna, det måste vi börja träna nu, jag har liksom inte hunnit med det…

Gårdagen började med en springtur innan jobbet, sen en långprommis med hundarna på jobbet och dagen slutade sen med träning av mina ”elever” som gör stora och fina framsteg, är så stolt över dom!!

Måndag blev det lite lydnadsträning ihop med Anette på Karlstad BK. Keno skötte sig fint. Iver var lite för trött så det blev ganska lite och grundläggande träning för honom. Jag tycker han varit lite trött efter röntgen (han fick ju ingen uppvaknande-spruta och det kan tydligen sitta i ett tag då) men idag är han pigg som vanligt igen.

Imorgon kommer Emilie och Ivers bror Izo hit och på fredag drar hon och jag till Järvsö för att göra MH på hela kullen och sen valpträff med träning resten av helgen!

En kommentar till “Fin på insidan också minsann!!”

  1. Grattis till fina höfter, hoppas resten blir lika bra. Lycka till i helgen, ska bli spännande att se hur det går för Iver i Näs 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.