Kurs igen!


Tok-Keno tränar…

Känner mig lite övermättad på kurser just nu. Tråkigt när allt samlas så tätt men ibland kan man inte göra nåt åt det. Nu känner jag att jag gärna tar en kurs-paus, nu är minnesbanken full!

Onsdag och torsdag var jag iväg på mitt tredje tillfälle på min klickertränarutbildning. Den här gången var det proofing och egen träning som stod på schemat. Iver fick tävlingsträna båda dagarna, med både tanke kring uppvärmning, ingång på plan och när jag skulle belöna. Eftersom Iver inte har tävlat än fick jag känna mig för lite innan jag hittade rätt. Det var jättebra att få träna det ” på riktigt” redan innan tävling. Desto större chans att göra rätt på tävling sen, när det väl är dags. Allt var med kommendering och det har vi tränat på ytterst lite så han tjuvade på inkallningen, drog på ”kommendera”. Men han är ju så otroligt snabblärd så efter bara två gånger där jag felade (=utebliven belöning) fattade han grejen med det. Vi körde nästan samma upplägg dagen efter och då satt det perfekt! Jag fick lite tips på apporteringen också, annars var det inte så mycket nytt för min del. Men jag är ändå jättenöjd med den superbra träningen som vi fick till. En tävlingsmässig budföring, plats och lydnad (appell).
Keno-pojken fick träna lite sakta, freestyle, kryp och fot vid sidan av. Bra träna med störningar nära. Det fixade han fint, pojken. Sen fick Keno och jag lite tips på hur vi ska fortsätta med hopp-stå, som vi grejar med lite ibland.

Tisdag kväll var jag MH-figg på klubben hela kvällen. Tyvärr var klubben el-hare trasig så jag fick springa med linan, som vi gjorde förr. Inte hela världen om det inte varit för att det blev tvärstopp en gång… Och då blir det ett rejält ryck. Nästa dag hade jag en rejäl sträckning i nacken och axeln. Inte alls kul. Jag är bättre nu men inte helt bra.

Idag tog jag ledigt, varit så mycket nu. Hade tänkt att måla som bara attan, men det gick ju inte… Det regnar! Så jag har skrapat lite vägg, sen får det bli städning av huset och sånt där annat ”onödigt”. Jag ska hinna träna lite med vilt också och sen träffa Hanne för lite lydnadsträning.  Iver ska tävlingsträna förstås!

3 reaktioner till “Kurs igen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.