Kedjor…

I måndags var det dags för lydnadsträning igen! Jag, Anna, Lene och Hanne träffades på Filipstads BK. Ivers träning bestod av en koll hur långt han har kommit i appellen. Så vi började med ingång på plan och sen kedjade vi ihop alla moment med kommendering tävlingsmässigt. Allt hamnade på film också.

Jag är mycket nöjd och stolt över Iver! Han höll ihop fint trots utebliven belöning.
Plats i tre minuter med Milo: Låg lugnt och fint.
Budföring med Lene som mottagare: Själva momentet sitter bra nu. Men Ivers nyfikenhet tog över så han var tvungen att kolla ett godispapper på planen på väg till Lene. Det kan jag bjuda på…
Linförighet: Bra position, bra fokus, lite nyfiken på en kon som stod på planen så lite okoncentration där.
Framförgående: Bra, är dock sugen på just det monentet så han vill gärna tjuva…
Läggande: Iver hade framförgåendet kvar i huvudet så han hade svårt att gå fot och missade första ”ligg”. Där får vi träna mer på att sätta ihop de två momenten.
Inkallning: Jättebra!
Apportering: Jättebra!
Hoppet: Jättebra!
Vi fortsätter träna, kul att se att han har kommit så långt redan!

När de andra kört sitt blev jag och Keno kommenderade i ingång på plan, fritt följ, inkallning med ställande (åh!! Han stannar ju så bra nu!!) och läggande (la sig också bra!!!), framåtsändande och kryp. Duktig kille och alltid lika rolig att träna tillsammans med!

Den här veckan är hundarna med på jobbet och när vi gick en promenad på dagen lyckades jag stuka foten. Men det gick över så jag och hundarna tog ändå en joggingtur på 5 km på kvällen. Skulle jag väl inte ha gjort för sen fick jag riktigt ont. Men nu är den bättre, lite svullen och ömmar bara i sidled, snart kan jag springa igen!

Igår hade jag en privatträning hemma hos mig och sen grillade jag och Magnus. Bara njöt av kvällen. Ingen hundträning alls! Jo, förresten, Iver fick ett spår i fårhagen (den fåren går i nu) med tre pinnar, appellängd. Han spårade jättbra och hittade pinnarna. Han brydde sig inte alls om fåren, inte ens när de stod och nosade honom i baken när han åt kattmat vid sista pinnen. Hundarna får bra störningsträning i Näs med alla får och katter som ska vara med överallt…

Ikväll ska Snobben få nya däck, jag och Annika ska planera kurser och sen lite träning med Hanne och Lene. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.