Hus-göra!

Före och efter på samma bild…

Hundarna har fått tre träningsfria dagar, det kan nog vara bra ibland. Särskilt för Iver så allt nytt får sjunka in. Istället har vi… *trumvirvel*… Målat! Torsdagkväll målade vi klart runt fönstren på första väggen så nu är den väggen helt klar. Härligt!

Midsommarafton började med några timmars målning. Sen drog vi till Jimmy och Therese och firade. Vi började med sill / lax-lunch och sen tog T och jag en rejäl promenad med vovvarna. Under tiden lekte M och J med sina fyrhjulingar. En trevlig kväll som innehöll både kubb, grillning, Alias och en massa annat.

Dagen efter var min äkta hälft lite ”trött i mössan” eller kanske man ska säga ”hade ont i håret” (i det lilla som finns då…). Jag, däremot, var ganska tidigt uppe, jag hade ju bara druckit Loka kvällen innan… Min morgon började med målning och jag hann måla hela tre stora husväggar. Tog sen med mig vovvarna på en springtur, innan jag fortsatte måla. På kvällen var jag och Magnus (jo, han piggade på sig till slut) på tetater. Vi såg ”Prima Donnor”. Jättebra och framförallt jätterolig!! Väl värd att se!! Lite speciell känsla när det är ute-teater, blir lite närmare på nåt vis.

Idag då… Med risk för att vara tjatig… Vi har målat… Och nu har vi jobbat undan bra, huset börjar se riktigt fint ut. Kul! Förutom en paus för lunch hade vi också en paus där hundarna fick träna några minuter. Iver fick träna på hoppet och läggandet och göra en budföring med Magnus. Keno tränade kryp, hopp och gjorde även han en budföring med Magnus. Vi avslutade sen att jag lekte med hundarna medan Magnus sköt 7 skott, det gick fint.

På eftermiddagen kom Maria med Diva och Tessie upp så då blev det äntligen lite hundträning! Iver fick ett spår på ängen här hemma. Tyvärr är den inte slagen än så det var hööögt gräs! Såg inte ens Iver, tur att svansen är så lång…hehe. Spårandet gick bra, han missade första pinnen dock. Keno fick ett upptag, det var länge sen sist. Och han gjorde ett fint… bakspår… Så jag selade av igen. Han fick komma ut senare och ta det och då blev det rätt. Lika bra att inse att vi behöver träna lite upptag. Bara tiden som fattas just nu… Jag har en bra idé hur jag ska göra i alla fall…

 

 

3 reaktioner till “Hus-göra!”

  1. Så mycket snyggare huset blir nu. Riktigt snyggt så bra val!
    Det där med högt gräs känner jag igen. Spexens svans vippade runt så fint när han letade på vår äng och jag blev så full i skratt åt honom. Men det gick ok.
    ha det gott! Ses till helgen och det ska bli så kul!
    Kram Liselott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.