Försök via datorn igen…

Ibland går det, ibland inte. Nåt skumt är det med den nya datorn och hemsidan. Dom gillar inte varann…

I helgen har vi varit hos Sanna i Uppsala på jaktkurs. Som vanligt jättebra träning med en del nya övningar att ta med sig hem. Jag lägger det i min minnesbank till senare, för just nu är det bara bruks som gäller. Och viltträning ibland förstås. Vi kunde konstatera att Iver har ett otroligt bra minne vilket innebär att jag måste göra betydligt svårare övningar till honom. Vi kunde också se vad som gjorde att hans valpbeteende har kommit tillbaka när det gäller att leverera in. Så nu känns det genast bättre igen!

I torsdag kväll träffade jag Therese och Micke för lite jaktträning men vi hann bara träna fem minuter. Sen var åskan och blixtrarna rakt över oss och för min del, som skulle träna skott med Iver, kändes det inte helt bra att träna… Så vi fick åka hem igen… Och packa inför helgen istället.

Ikväll har vi återigen varit ute och sprungit. Sen har vi målat mer på huset och pysslat med lite andra ”måsten”. Iver har fått träna lite snabbt också. Först budföring med Magnus, som gick finemang idag. Och sen lite apportering och sist en plats ihop med Keno. De låg båda så fint i tre minuter. Keno tränar ju aldrig plats annars för det behövs inte men nu får han snällt ställa upp då och då för sonens skull… För att Keno inte skulle tycka det var alltför orättvist fick han träna lite freestyle-tricks. Han kan ju allt, behöver bara ta mig i kragen och göra nåt av det. Time will come… Or not…

Just nu har jag huvudet fullt av färger. Ska vi byta färg på knutar och foder eller behålla det vi har? Är det värt att måla om ALLT istället för halva, bara för att byta färg??? Och vilken färg ska vi i så fall byta till? Just nu är jag inne på en grön, som ser lite gammeldags ut. Svårt…

Imorgon ska jag vara MH-figge hela kvällen så då får hundarna vara hemma med Magnus. Och sen drar jag och vovvarna på fortsättningen på min klickertränarutbildning. Det blir två dagar i Fjugesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.