Drömmer om färger…


Färgen gör sig inte riktigt rättvis, bilden är lite för mörk…

Ja, det blir mycket tankar kring färg och måleri just nu. Men så har vi också kommit en bra bit på väg! Tyvärr har vädret sattit stopp för en del målning, synd att man inte kan bestämma när det ska regna… Idag har jag målat foder och knutar med den nya färgen. Och det blir riktigt fint! Jag är glad att jag ändå bestämde mig för att byta kulör, även om det blir massor av mer jobb.

Den här helgen skulle bli en träningsfri helg och det har jag hållit. Nästan… Iver har fått göra en budföring med Magnus och den gick klockrent. Sen lekte han och jag medan Magnus sköt några skott. Iver är väldigt intresserad av var skotten kommer ifrån men fortsatte sen att leka.
Keno fick träna gripanden på metallen och tungen och sen avsluta med ett uppletande med små, gömda saker på gräsplanen här hemma. Men that´s it! Ganska nöjd med att jag hållt mig från någon mer träning. Iver behövde verkligen få vila från träning efter kurs i två dagar och sen en väldigt intensiv fredag.

Fredagen började med att jag städade en del av huset. Sen tog jag och vovvarna en rejäl springtur. Sen städade jag mer. Viltträning med skott efter det för Iver. Mer städning. Åkte sen till Karlstad BK, la spår till båda grabbarna. En promenad medan vi väntade på att de skulle ligga till sig. Sen fick båda spåra. Iver fick ett spår i skogen på 570 m (mäter med trecker på mobilen), 4 pinnar och 40 minuters liggtid. Han missade första pinnen men tog de andra, spårade underbart bra och klarade alla svårigheter.
Kenos spår var 1500 m långt, låg 40 minuter, innehöll 6 pinnar. Han missade också första pinnen, tog alla andra och löste alla klurigheter, som jag gjort, jättebra.

Direkt efter spåren träff med Hanne och Lene för att träna lydnad. Först en plats med Iver och Milo, de låg fint båda två. Efter Milos lydnad skulle jag och Iver träna på ingång på planen och ett kort fritt följ med kommendering. Gick väl sådär… Han var helt enkelt för trött! Inte så konstigt när jag började tänka efter vad vi faktiskt gjort hela dan (plus kurs de två dagarna innan). Så jag fick redigera min plan lite. Det blev till slut en bra stadge-träning med kommendering i alla fall.
Jag och Keno tränade sen själva. Vi tränade på ställandet och framåtsändande, stegen och tempoväxlingar i fria följet. Och Mammas pöjk svek inte som vanligt. Fina moment med härlig attityd!

Igår firade vi världens bästa mamma som fyllt 70 år!!! Hurra! Hurra!! Hundarna fick leka med Lykka och Kira hos Therese och Jimmy under tiden. På kvällen målade vi lite igen (ovanligt, va??).

I veckan som kommer har jag gjort upp träningsplaner för både Iver och Keno (fått så bra tänk tack vare kursen jag går). Jag hoppas också på bra väder så jag hinner måla.


Under helgen har vi också fått grävt här hemma. Nu är parkeringen mycket större, den fula häcken är borta och stolpar är nedlagda som kanter mot gräsmattan. Blev så himla bra!!!

2 reaktioner till “Drömmer om färger…”

  1. Blev verkligen jättesnyggt!!!! Ni jobbar och står i som vanligt och en hel del hundträning blir det också. Ses på kennelhelgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.