Tävlingssäsongen är verkligen här!

Jag har alldeles för mycket att göra just nu… Tävlingar varje helg (ja, jag klagar inte, jag har kommit med på alla jag anmält…), kurser som jag håller, kurser som jag går, renovering av huset, ev köpa/sälja bil, starta företag mm mm… Det är mycket nu…

Förra helgens tävling gick ju sådär… Jag hade ingen bra känsla i magen på lydnaden. Men idag var den betydligt bättre! Vi startade elit spår i Grums. Tyvärr bakspår (ingen hade fullt på spåret) men alla pinnar och jättebra spårarbete, nöjd ändå! Uppletandet jobbade Keno så himla bra, men hade oturen att bara hitta tre föremål. Men inget fel alls på jobbet så rätt höga poäng ändå.

Platsen fullt som vanligt och när det var dags för lydnaden hade vi ett sånt fint samarbete, han kändes som han brukar igen. Våra två moment inkallning med ställande och framåtsändande spökar alltid på tävling av någon anledning så tyvärr dåliga betyg på det. Men resten var 9 och 10. Återigen certpoäng. Självklart vill jag ha mer och vi kan mer. Men ändå skönt att den rätta känslan var tillbaka igen! När vi spårade lyckades jag få en pinne ganska illa i ögat och jag har fortfarande ont och är lite svullen. Som tur är fastnade inget i ögat.

Igår anordnade Värmlandstollarna WT. Jag och Keno startade i ÖKL. Det gick bra för oss, 80 poäng av 100, 4e placering och domarens pris på sökrutan (han gjorde nog sitt snyggaste sök någonsin). Och nu är vi alltså uppflyttade till elitklassen. Himla kul! Både Keno och Iver var med ute hela dagen, 10 timmar, så jag var lite orolig att Keno skulle vara trött på dagens tävling men icke, den hunden har mycket krut att ge! Och Iver var superduktig, han satt snällt kvar själv när jag gick iväg på alla stationer och körde Keno. En bra träning för Lilleman också.

Under veckan har jag inte hunnit med värst mycket träning. Måndag träffade jag Lollo och tränade både spår, uppletande och lydnad och det gick riktigt bra. Tisdag och onsdag var jag i Sunne på kurs med jobbet. Onsdag kväll plockade jag Ivers stygn medan han så snällt satt i Magnus knä. Det ser fint ut, nu kan vi köra för fullt igen.

Torsdag blev den enda träningsdagen inför WT:t. Vi tränade lite markeringar, dirigeringar och stadga. Sen fick Iver träna stadga med kast (som matte hämtade) och kastare, och linjetag ihop med Lykka. Riktigt duktiga ungdomar!

Fredagen gick åt till att planera sommarkurser ihop med Annica. Så i sommar finns det många kurstillfällen att välja på hos Lundagårds Hundskola!!

I veckan som kommer måste jag prioritera målning av huset så vi vilar oss återigen i form (ännu bättre form hoppas jag) till nästa helgs tävlingar. Iver ska i alla fall granskas av Lena B och jag ska hålla sista kurstillfället på min tävlingskurs.

En kommentar till “Tävlingssäsongen är verkligen här!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.