Så nära, så nära…

Men ändå så långt bort…. Ja, vi behöver nog träna lite på pinnarna i spåret… Hade vi inte missat två pinnar i skogen idag hade vi vunnit på 595 poäng och cert. Det är sååå surt när det är så svindlande nära! Fast ändå inte. Jag är nöjd med upptaget och spårningen. Lydnaden kändes lite sådär till att börja med, tror till och med att lille Keno var liiite trött i mössan. Vi har ju tävlat varje helg flera veckor och ibland båda dagarna. Men han tog sig, vi hade 10 på det mesta sen. Och han var ju pigg och glad förstås, det fick vi beröm för. Det bästa av allt var ändå uppletandet, han kammade hem 10-10 där. Han svepte in grejerna på 2-3 minuter, härligt att se!

Nu känner jag att vi får ta en paus i tävlandet och träna framför allt upptag och pinnar ett tag. Jag kunde ju inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle komma med till alla tävlingar jag anmält, utan jag anmälde och trodde vi skulle få tävla 1 eller 2 gånger. Men när vi ändå kom med vill man ju tävla… Nu är jag lite mättad, skulle vilja få sova en endaste helg (6 veckor i streck utan sovmorgon på helgen) och landa lite och göra en plan för hur vi ska träna.

Jag är ju bara en medelmåtta, allt måste stämma för att vi ska få certet. De där som är så där tokduktiga får ju cert hur dåligt det än går känns det som. De har liksom en högre lägre-nivå. Fast jag är stolt över att vi har kommit så här långt! Han är duktig mammas pöjk!

I torsdags kom snällaste Anette hit och hjälpte mig att måla väggen. Magnus satt under tiden upp stängsel hos sina föräldrar så hundarna kan vara ute på deras tomt på dagarna. Förutom att måla hann vi lägga några upptag till Keno och Cider också. Med blandat resultat och det lämnade en del tänk och huvudbry hos oss.

Ikväll har Iver fått hämta in and, duva, kråka och kanin, det gick jättebra! Annars har han fått träna mycket lydnad under helgen. Jag har passat på när jag varit på klubbarna och tävlat. Bra med störning från hundar och människor. Han har skött sig väldigt bra, fullt fokus på mig. Jag gjorde plats båda dagarna bland alla och det gick jättebra!

Till veckan hoppas vi hinna måla klart och sen ska Iver gå jaktkurs igen.

STORT GRATTIS TILL KENO-SONEN IZO SOM TOG FÖRSTA PRIS I DEBUTEN I LYDNADSETTAN!!!!

3 reaktioner till “Så nära, så nära…”

  1. Jo, lite att tänka på var ordet… Inte lätt detta! Vi får synka almanackorna för mer träning o kanske målning? Bra jobbat idag!

  2. Grattis till ”nästan” certet – det kommer snart ska du se. Förr än du anar kanske….
    Kul att Iver tycker pippiarna är kul!

    Tack så jättemycket för grattiset – vi är fortfarande mycket stolta både Pixel och jag :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.