Vänner!

Det är verkligen underbart med vänner! Både de som jag har i min direkta närhet och de som bor långt bort. I helgen åkte jag och grabbarna till uppsala för att träffa kenos barn och frida och poppel förstås. På lördagen gjorde vi valptest på de små och de visar gott gry! På kvällen kom en valpköpare och tittade lite på keno och poppel och även iver. Vi tränade lydnad så hon fick se hur de är. Keno var som vanligt på hugget och gjorde fina moment. Hon sa: ”vad hoppig och studsig han är! Och glad! Och vad bra han kan koppla av (när han låg lös medan poppel tränade)!”. Ja, det är väl en bra, kort beskrivning av mammas pöjk…

Iver fick oxå träna lite och han hade full fokus på mig, direkt när han kom ur bilen, trots ny plats, ny hund, nya människor. Duktig kille!

Igår åkte jag och frida till annika, där även johanna och anna var. Valparna fick busa, mina hundar fick inspektera annikas tomt och vi tvåbenta fick fika och prata en hel massa. Åh, vilken trevlig dag, vilka härliga, mysiga vänner jag har! Vad gjorde jag utan er? Tack allihop för en supertrevlig dag och tack frida för en jättebra helg!

När jag åkte hemåt igår stannade jag i annikas skog och la spår till killarna. Keno gjorde ett rakt och fint upptag, hurra! Spårade sen jättebra, hittade alla pinnar. Iver fick ett appellspår på kalhygge. Han var väldigt spårnoga och hittade alla pinnar.

 Annars i veckan har vi tränat en del och hunnit med två springpass. Tisdag var det träning med träningsgruppen, en bra träning som jag är nöjd med. Onsdag la jag spår hemma åt keno, det fixade han bra. Iver fick träna lite fritt följ och före. Sen kom T och J och vi tog en rejäl promenad i skogen. Ungdomarna sprang som tokar… Vilodag torsdag och på fredag tränade jag båda vovvarna själv i molkom. Fokus låg på fritt följ plus före och stadga för ivers del (han hunde ligga plats hela 2,5 minut!). Keno fick köra genom alla moment i eliten utom hopp och stege och det kändes väldigt bra! Fast ställandet får vi nog jobba på till dö-dagar…

 I veckan ska jag fokusera på läxan som jag och iver har. Till helgen är det kurs igen och det var längesen vi tränade det vi ska kunna då…

En kommentar till “Vänner!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.