Spår, lydnad och jakt.

Trots hosta och förkylning åkte jag och tränade med gruppen i onsdags. Inte alltför pigg, så fort jag rör mig hostar jag, men bra träning blev det ändå. Jag var tidig så jag började med en promenad i sakta mak, la sen ett spårupptag till keno. Åkte vidare ner till klubben (forshaga). Keno var först ut och fick träna alla moment i eliten, utom apporterna. Sammanfattning: kanonfint fritt följ, både bra och dåligt ställande på inkallningen, bra framåtsändande, bra kryp där även starten var bra. Skallet brukar vara bra och då satt han dessutom still, han vill ju gärna hoppa med framtassarna. Hoppet fick vi kommendering på av ulle, han hoppade långt ut, satte sig och hoppade fint in. Vi avslutade med stegen och höstens träning sitter verkligen i fortfarande, det är så härligt! Han gick i lagom takt över och gick på alla pinnar.

När iver kom ur bilen sköts det på klubben. Bra träning för honom. Vi tränade lätta saker och lekte under tiden. Det är mycket för liten valp att ta intryck av på en klubb med massor av folk och hundar på samma plan. Så vi tränade mest på att bara vara där men lite positioner, före, läggande och hopp tränade vi iaf. Snälla karina hade tagit med trimsaker och trimmade ivers öron. Tack snälla! Under tiden smällde fem nya skott och det gick bra. Avslutade med att bara vara på plan och iver fick ligga och slappna av.

På väg hem stannade jag så keno fick ta sitt spårupptag. Han gjorde en spikrakt upptag, fel håll, vände själv snabbt åt rätt håll, vände sen igen… Så… Jag är supernöjd med hans rakhet men mindre nöjd med att det blev ett bakspår till slut…

 Igår startade min och ivers jaktkurs. Mycket givande, jag fick se att min lille ligist kan en hel del. Duktig kille! Innan kursen drog jag med fem hundar på promenad, keno, iver, trolla, mira och pippi. Och alla skötte sig hur bra som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.