Grattis Grabben!

Iver fyller ett år idag, hurra, hurra, hurra!! Han firade genom ett besök hos veterinären, det var ju dags för 1-års sprutan.  Och att besöka veterinären är nog bland det bästa han vet… Idag var vi hos vår vanliga veterinär, inte hos den, där han blev sydd (det var ju jourtid då och det finns inget att välja på). Jag skämdes nästan lite över mina grabbar… De bara vällde in i väntrummet, sprang fram till luckan, hoppade upp och sa ”hej” till hon som satt där. De spann något helt otroligt på golvet!!

En kort väntetid (man kommer alltid in på utsatt tid!) och sen öppnades dörren. Och vem stod där?? Jo, självaste veterinären! Och grabbarna börjar skrika och skälla om vart annat, klorna spann på golvet och jag orkade knappt hålla dom… Dom bara rusade fram till honom, hoppade och hälsade. ”Vad trevligt, inte ofta mina patienter gillar mig”, sa veterinären. Skönt att han tog det så! Jag tyckte det var lite ”skämmigt”, jag. Jag var inte beredd på att de skulle bete sig så där… Jätteskönt med hundar som är sociala, älskar folk och tycker det är kul att gå till veterinären, absolut, men det här var i mesta laget…hehe! Hundarna fick i alla sina sprutor. Sen tog jag en runda med alla tre vovvar.

Hemma fick alla vovvar ett varsitt stort ”riktigt” ben som de låg ute på gården och tuggade på. Finaste prestenterna idag sa Iver!


Jag och Magnus sysslade med det här under tiden. Vi har en massa plank som ska kasseras eftersom det just nu spikas i Näs…


Och den nya väggen börjar ta form…

Igår var det premiär för träning på klubben (min hemmaklubb alltså, jag har ju tränat på många andra i vinter). Trevligt att träffa alla igen! Jag och Anna hade bestämt träff, hon och jag är ihärdiga i vår träningsgrupp och även Ulle anslöt.

Det blev lite av varje tränat och jag är väldigt nöjd med framåtsändandet, skallet och krypet. Ställandet körde vi hårt med och Anna gav mig bra tips på fortsättning, tack för det! När vi tränat klart fick Iver komma ut och träna. Vi tränade positioner och läggande. Jag provade också att lägga honom plats bredvid två andra hundar för första gången, det gick fint! Han är duktig på att fokusera på mig men det märks att han behöver träna mer ihop med andra hundar som han inte känner, han är lite otränad på sånt. Men det kommer, han är ung än.

4 reaktioner till “Grattis Grabben!”

  1. Grattis på födelsedagen till lillkillen! Tänk vad ett år går fort… 🙂

    Och fortsättt jobba på med bruksen, segern kommer att vara desto sötare när den kommer…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.