GLAD PÅSK!!

Påsken, med den efterlängtade ledigheten, började inte så bra för oss… Igår kväll var vi hos kompisar och tränade jakt. Efter träningen fick Iver komma ut lite medan vi alla fyra stod och pratade. Han sprang iväg med en annan hund en bit, vi ropade på dem och de kom i full fart tillbaka. Iver skrek till, men fortsatte springa. Jag kikade på honom och såg att han markerade lite på vänster fram. Okej, han trampade säkert snett i leran tänkte vi, jag kunde inte se något annat. Vi åkte hem, käkade och Iver visade inget mer. Sen efter en timme fick jag se att Iver låg och slickade sig  på samma ställe så jag gick dit och kollade. Då såg jag att han skurit upp sig, fått ett snitt vid överkanten av frambenet (det ben han tidigare markerade lite på). Såret var inte alls djupt men det var långt, säkert närmare en decimeter.

Inte mycket att göra…. Ringde till veterinären en Skärtorsdagskväll (alltså inte gratis direkt…). Vi fick komma in en timme senare och det behövdes ju sys förstås… Men de hade fullt upp med akutfall så Iver fick stanna över natten, de skulle sy honom runt 02.00-tiden.

Tur i oturen så blev det ett fint sår, inte djupt, det gick bra att sy och ingen antibiotika behövs (kan ju ändra sig men vi hoppas det går vägen). Och det bästa av allt är att Iver inte alls är påverkad av det, varken innan det syddes eller efter. Han var jättepigg och glad när vi lämnade honom och lika pigg och glad när vi hämtade honom. Han hade varit nattens gladaste patient hälsade dom. Och imorse fick de ta ut honom allra först för då hade han tröttnat och ville uuuuut!!! Sötnosen!

När kompisen fick reda på vad som hänt gick de ut och tittade och såg att det låg taggtråd där och det satt fast en tuss av Ivers hår i det. Ingen tvekan om vad han skadade sig på alltså… Tråkigt när sånt här händer men jag är glad att det gick så pass bra ändå och att Iver mår bra. Att det låg taggtråd där visste ju ingen och det är ju inget någon kan hjälpa.

Vad har hänt annars sen sist..?! Måndag hade vi träningsfri dag, tisdag höll jag tävlingslydnadskurs. Innan kursen började fick Keno träna på Karlstad Bk och Iver fick träna utanför hunddagis (där kursen hålls) för att få alla störningar. Det kommer och går hundar tätt förbi där men Iver hade inga problem att koppla bort dom. En bra träning.

Onsdag blev det långpromenad  med stopp för att hjälpa till att plocka ut alla agilityhinder nere i byn. När vi kom hem igen fick Iver träna lite delar av de flesta appellmoment och Keno tränade sakta, ställande, hopp och kryp.

Igår, innan olyckan, tränade vi jakt. Iver fick börja, han hade bara en hund som var med utan att jobba samtidigt, annars var han själv. Han var så himla duktig, stadig och fin! Vi tränade jaktfot med stadga, vändningar, fokus, dubbelmarkeringar.

När sen de andra dök upp fick Keno träna. Vi körde alla hundar samtidigt på olika målområden, vi hade lagt ut 4 stycken. Ett gick över ett brett dike, ett gick över äng, ett bytte från äng till kalhygge och ett hade störningar från vänster. Förutom i början, där Keno var lite het efter vinterns vila, skötte han sig perfekt och gjorde svåra och fina dirigeringar. Sååå stolt över honom! Trots att vi inte tränat verkar han kunna mycket…

Igår hämtade vi också hem den här skönheten! Hon ska förgylla vårt liv i en hel vecka! Välkommen Pippi!

4 reaktioner till “GLAD PÅSK!!”

  1. En taggatråd en taggatråd det är en tråd med taggar på, och är det inga taggar på då är det ingen taggatråd. Försök å tänk på det nästa gång du springer Iver. GLAD PÅSK!!

  2. Hoppas ni haft en trevlig påskhelg. Det har vi på många sätt och vis. Både socialt, träningsmässigt och vädermässigt. Skönt att det gick så bra med Iver. Är inte ett dugg förvånad att han blev allas kelgris på djursjukhuset.
    Ha det gôtt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.